Valter Tuzlanski

Njemački div gasi 170 radnih mjesta u Sloveniji, proizvodnja sela u BiH










Kompanija Mahle iz Šempetra, koja zapošljava 1.800 ljudi, otpustiće radnike zbog preseljenja proizvodnog programa startera u Bosnu i Hercegovinu.

U 2024. godini ukida se 170 radnih mjesta, potvrdili su za portal “24ur.com” u šempeterskoj tvrtki.

“Kako bi osigurao dalji rast automobilske industrije i zaštitio buduću konkurentnost, Mahle jača svoje proizvodne kapacitete u Šempetru kod Gorica. Ne, kako bi se postigao taj cilj, kompanija mora optimizirati proizvodne kapacitete”, objasnili su.

Proizvodni program startera koji se proizvodi za pokretanje svih vrsta motora s unutarnjim izgaranjem bit će preseljen iz Šempetra pri Gorici u novu tvornicu u Aleksandrovcu u Republici Srpskoj. Selidba je već počela, prenose Nezavisne.

Nakon početnih prilagodbi radnih mjesta koje su već provedene, daljih 170 radnih mjesta povezanih s proizvodnjom biće ukinuto 2024. godine, dodali su iz nekadašnje Letrike, koju je 2014. godine preuzeo njemački Mahle.

Nedavno je građevinska kompanija Baupartner Lukavac objavila da je završila izgradnja tvornice MAHLE Electric Drives Bosnia. Fabrika se prostire na 30.908 kvadratnih metara unutarnjeg prostora i 37.600 kvadratnih metara vanjskog prostora.

Podsjećamo, MAHLE Electric Drives Bosnia potpisao je ugovor s Baupartnerom o izgradnji tvornice u studenom 2022. godine. MAHLE Electric Drives Bosnia ulaže 20 milijuna eura u tvornicu, navodi se u ranijem priopćenju općine Laktaši. Očekuje se da će tvornica zapošljavati oko 900 radnika.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button