Sport

Armin Mujkanović upisao novu pobjedu u CEZ šampionatu










Ponikva je bila domaćin osme trke FIA CEZ šampionata na brdskim trkama. Dugo godina, Vodno je bilo domaćin CEZ trke u Sjevernoj Makedoniji, ali je Ponikva preuzela organizaciju i ponijela tu čast već nekoliko godina unazad.

Izazovna staza je okupila vozače iz Sjeverne Makedonije, ali i zemalja Centralnoevropske zone koji su došli po nove poene za ovaj prestižni šampionat.

Armin Mujkanović je u Sjevernoj Makedoniji samo nastavio svoju dominaciju u grupi 1.

Tuzlanski automobilista krupnim koracima korača ka tituli šampiona FIA Centralnoevropske zone, koja bi svakako bila najznačajnije dostignuće u karijeri. Već na treninzima, Mujkanović je primjetio da neće imati previše problema u Ponikvi te da ga čeka konačno jedna mirna trka.

Njegova Honda Integra Type R je ovoga puta funkcionisala besprijekorno pa je Tuzlak stigao do sigurnog trijumfa u grupi 1.

„Nakon Hrvatske, bio sam prilično napet u Albaniji. Automobil je bez ikakve najave počeo da gubi snagu pa smo to pokušavali da riješimo do trke u Albaniji. Tamo sam odvezao u velikom grču, a ovdje sam bio potpuno opušten, siguran u sebe i u svoj auto. Nemam šta drugo da kažem, odlazim jako zadovoljan jer ovo je treća uzastopna pobjeda u grupi 1 čime zapravo nastavljam dominaciju u ovoj grupi, čemu se nisam nadao. Znao sam da imam šanse, ali ovo prevazilazi moja očekivanja. U naredne dvije trke se nadam da ću i matematički osigurati titulu prvaka FIA Centralnoevropske zone. Obzirom na to da u CEZ šampionatu stvari stoje odlično, sljedeće sedmice vozim trku u Ogulinu za Prvenstvo Hrvatske, gdje ću pokušati da se vratim u borbu za titulu. Tehnički problemi u Splitu i propušteno Sljeme me gurnulo na treće mjesto u klasi 6A sa 8 poena zaostatka, ali probat ćemo da se i tu vratimo u igru, jer zašto ne?“, zaključio je zadovoljni Mujkanović nakon novog trijumfa.

Kao što je i sam rekao, naredni nastup je u Ogulinu, već za sedam dana, a nakon toga slijede trke za CEZ šampionat na Tari (12./13.8.2023.) i Cazinu (19/20.8.2023.) na kojima se nada da će doći do prve titule CEZ prvaka.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button