Preporučujemo

Centar za sport Univerziteta u Tuzli: Vannastavne sportske aktivnost, takmičenja i druženja

Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa UNTZ pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta. 

Centar za sport Univerziteta u Tuzli je organizovan sa ciljem da uspostavi nove i unaprijedi već postojeće mehanizme za razvoj svih oblika sportskih aktivnosti  studenata i zaposlenika Univerziteta.

Temeljna zadaća i vizija Centra je da Univerzitet u Tuzli postane lider u okruženju, temeljen na sportskoj kvaliteti po međunarodnim standardima, postizanju sportskih dostignuća uz poticanje cjeloživotnog bavljenja sportom.

Razgovarali smo sa Alanom Alagićem, sekretarom Centra za sport, koji nam je predstavio rad Centra i kako se priljučiti njihovim aktivnostima.

Pogledajte cijeli razogovor:

Aktivnosti Centra za sport realizuju se kroz podorganizacione jedinice Univerzitetskog sportskog društva (UKK Student, Univerzitetskog plesnog kluba, UKUD »Zvonko Cerić« košarkaške, odbojkaške, stolnoteniske, malonogometne i drugih sekcija).

Sport je usmjeren na dva bitna segmenta, a to je masovni sportsko – rekreativni sadržaji i kvalitetni takmičarski sport za studente i zaposlenike UNTZ.

Formiranjem sportskih sekcija pri fakultetima imaju za cilj da kroz sportsko – rekreativne sadržaje masovnog karaktera uključi što veći broj studenata koji bi uzeli učešće u ligama i turnirima. Značaj formiranja ovih sekcija i njihovo učešće u ligama i turnirima je i u tome što se one kandidiraju i za odlaske na susrete srodnih fakulteta.

Za više informacija o Centru posjetite njihovu web stranicu klikom OVDJE.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro