Sport

Vladimir Kličko razmišlja o povratku u ring
Bivši svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Ukrajinac Vladimir Kličko razmišlja o povratku u bokserski ring.

Dva dana nakon objave britanskog svjetskog prvaka Tajsona Fjurija (Tyson Fury) da završava sportsku karijeru, 46-godišnji Kličko je u intervjuu za list Bild najavio da će se pokušati vratiti.

Možda će Vas zanimati i:

“Zašto ne, ako sam u dobroj formi. Možda ću i sanjati da oborim rekord Džordža Formena (George Foreman). Definitivno me jako motivira kada svako jutro ustanem i bavim se sportom,” rekao je Ukrajinac, prenosi Hina.

Kličko je prije nekoliko godina rekao da bi mu bio izazov oboriti Formenov rekord i postati najstariji bokser u historiji koji se borio za naslov svjetskog prvaka, ali je naglasio da to ne planira učiniti.

Formen je imao 45 godina, devet mjeseci i 25 dana kada je pobijedio 18-godišnjeg sunarodnjaka Majkla Murera (Michael Moorer) i osvojio naslov svjetskog prvaka po WBF i IBF.

Ukrajinac je svoju boksersku karijeru završio 2017. godine, a imao je 64 pobjede u 69 profesionalnih mečeva. Na kraju su porazi bili povod za oproštaj, kada su ga porazili Fury i njegov sunarodnjak Entoni Džošua (Anthony Joshua).

Vladimir Kličko je trenutno u Kijevu, dok je njegov stariji brat Vitalij gradonačelnik Kijeva.

Izvor
Avaz.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button