Promo

Hit Design članica Hila-Oil grupacije svrstana u top 50 brzorastućih kompanija sa rastom od 77 posto u 2021.
Godinu dana nakon što je kompanija Hifa-Oil akvizirala firmu Hit Design koja se bavi proizvodnjom i prodajom tapaciranog namještaja, madraca i nadmadraca premium kvalitete kao i uređenjem i opremanjem enterijera po principu “ključ u ruke”, kompanija Hit Design ostvarila je rast od 77% u protekloj godini i povećala broja radnika za 120%, te ostvarila čvrste partnerske veze, kao i dugoročne poslovne saradnje sa inostranim kupcima.

Kompanija Hit Design i brend madraca premium kvalitete “Oblak” već pet godina uspješno posluju na tržištu Bosne i Hercegovine u segmentu proizvodnje tapaciranog namještaja po mjeri, te proizvodnji sistema za spavanje vrhunske kvalitete kao glavnog pravca djelovanja kompanije.

S ciljem ostvarivanja planirane vizije, 2022. godina za kompaniju Hit Design predstavlja godinu investicija, te su shodno tome izdvojena značajna sredstva za širenje i modernizaciju proizvodnih kapaciteta kompanije koji su locirani u Industrijskoj zoni Jelah – Tešanj.

Još jedna od ključnih investicija je i ulaganje u najsavremeniju mašinu za proizvodnju madraca i nadmadraca premium kvalitete koji će dodatno obogatiti asortiman, dizajn i kvalitet Brenda “Oblak”. Iz asortimana „Oblak“ pažnju privlače madraci kreirani od posebnih materijala koji pružaju udobnost i miran san svim naraštajima.

Kao podrška najmlađem sektoru u kompaniji – Hit Enterijeri, koji se bavi dizajniranjem 3D rješenja i opremanjem apartmana, hotela, stanova i ugostiteljskih objekata po principu “ključ u ruke” jeste otvaranje Hit Enterijeri Showroom-a na adresi Safeta Hadžića 235 – Sarajevo, gdje će potencijalni partneri imati priliku vidjeti sve proizvode iz ponude Hit Design na jednom mjestu.

Osim prethodno spomenutih ulaganja u razvoj kompanije ulaze i mnoge druge aktivnosti. Prepoznavanje ljudskog faktora, kao najvažnijeg resursa kompanije, doprinijelo je i dodatnom ulaganju u edukaciju i osposobljavanje kadrova, a sve u cilju zadovoljavanja potreba i najzahtjevnijih domaćih i stranih kupaca.

Neizostavan dio za svaku domaću kompaniju predstavlja društvena odgovornost prema zajednici i ljudima u njoj što je kompanija Hit Design prepoznala od početka svog rada, a ove godine je zajedno sa kompanijom Hifa-Oil uručena donacija madraca u vrijednosti od 10.000 KM Domu bez roditeljskog staranja Bjelave.

Pored bosanskohercegovačkog tržišta na kojem će i dalje djelovati kao ozbiljan proizvođač tapaciranog namještaja i madraca, kompanija Hit Design svoje proizvode sve više plasira i na strana tržišta gdje se posebno izdvajaju zemlje Beneluxa, Francuske i Njemačke.

Hit Design – Mjesto gdje snovi nastaju.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button