TuzlaU fokusuVijestiZanimljivosti i zabava

EKO KIDS IZAZOV: 170 mališana iz TK takmiči se za veliku nagradu i potreban im je vaš glas

Odvedite ih do pobjede
Ove godine Radio Kameleon slavi svoj 30. rođendan. Iako su slavljenici naučili primati poklone mi i ove godine želimo svim našim dragim slušateljima i slušateljicama pokloniti nešto vrijedno za generacije koje dolaze.

Uz pomoć Vlade TK, Pedagoškog zavoda TK naših partnera kompanije EKO ŽIVOT Tuzla i ZOO vrta Bingo organizovali smo veliko likovno takmičenje sa ciljem da u onim najmlađima probudimo ideje o tome kako treba izgledati naša budućnost ukoliko budemo mislili na našu okolinu.

Zahvaljujući sjajnim učiteljicama i učiteljima te, fantastičnim roditeljima na našu adresu pristiglo je više od 170 crteža koje ćemo svakoga dana objavljivati u grupama od po 10 učenika/ učenica na Instagram platformi Radio Kameleona.

I stigao je taj čas!

Na današnjoj press konferenciji za medije koju možete pogledati na videu ispod obratili su se:

Mr. sci. Mehdin Selimović – savjetnik u PZTZ

Prof. dr. Elvira Hadžiahmetović Jurida sa PMF UNTZ i stručnjakinja iz oblasti ekologije

Ova press konferencija označila je početak takmičenjaa u nastavku otkrivamo kako vi možete učestvovati.

Upravo vašim glasovima nekome od ovih mališana omogućit ćete ne samo vrijedne nagrade sponzora već i jednodnevni izlet za čitav razred a u nastavku otkrivamo kako.

Vaš zadatak je da: 

  • Posjetite i zapratite Instagram profil Radio Kameleona
  • Lajkujete post koji sadrži crtež vašeg favorita
  • U komentar napišete redni broj crteža ili ime i prezime djeteta za koje glasate

Iz svakog pojedinačnog posta izabrat ćemo jednog/ jednu super finalistu/ finalisticu koji učestvuje u daljem takmičenju ali i svakako osvaja jednu od vrijednih nagrada neovisno o daljem plasmanu.

Svaki post će imati jednaku šansu neovisno o danu kada je objavljen tako da bez brige ukoliko već danas ne vidite crtež osobe za koju želite glasati on će stići na naš Instagram profil u narednim danima.

https://www.instagram.com/p/CcPbMxrqc7Y/

 

Zvanična ceremonija dodjele nagrada zakazana je za 12. maj kada ćemo se svi okupiti u ZOO Bingo i napraviti pravi mali party za naše vrijedne mališane.

Zato, spremite prstiće i idemo lajkovati sjajne crteže naših najmlađih.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button