Tuzlanski kanton

Vlada TK podržala obilježavanje 9. maja

U povodu priprema za obilježavanje 9. maja, Dana Europe i godišnjice pobjede nad fašizmom premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić primio je danas u posjetu predstavnike Saveza antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona.

Obilježavajući 9. maj, Dan Evrope i godišnjicu pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, SABNOR Tuzlanskog kantona će i ove godine organizovati niz aktivnosti.

„Poseban nam je cilj uključiti omladinu i nove generacije u obilježavanje ovog datuma. S tim u vezi i ove godine realiziramo javni poziv za literarne radove učenika na temu borbe fašizma“, kazao je predstadnik SABNOR-a TK Zlatko Dukić, posebno se zahvaljujući na podršci koju je Vlada ove godine pružila organizaciji obilježavanja ovog datuma.

Premijer Halilagić se zahvalio predstavnicima SABNORA na današnjoj posjeti i aktivnostima koje redovno provode, ne samo po pitanju obilježavanja 9. maja, nego uopšte u pogledu njegovanja antifašističkih kao univerzalnih i temeljnih vrijednosti.

„Veoma je bitno to što SABNOR radi, posebno sa aspekta da ideje fašizma još uvijek žive. One jesu pobijeđene u jednom trenutku u istoriji, ali nažalost ponovno se bude i moramo učiniti sve da se te ideje ne rasplamsaju. U tom smislu podrška Vlade neće izostati i SABNOR će se na Kantonalnu vladu uvijek moći osloniti,“ kazao je premijer Halilagić.

Uz premijera Halilagića, današnjem sastanku je prisustvovao savjetnik premijera TK Hasan Fehratović i sekretar ministarstva za boračka pitanja Džemila Zaimović, dok su uz predsjednika Dukića, SABNOR TK predstavljali zamjenik predsjednika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro