Promo

5 savjeta za savršen dnevni boravak













Raspored namještaja u sobi je ključna stvar prilikom uređenja dnevnog boravka. Bez obzira da li koristite dnevni boravak da se odmarate, družite s prijateljima ili oboje, postoji nekoliko pravila kojih se trebate držati.

Dnevni boravak je srce svakog doma, prostorija koju opremamo da u njoj odmaramo, uživamo, radimo, provodimo većinu svog vremena, zato je jako bitno da se u njemu osjećamo udobno.

Na koji način najbolje rasporediti namještaj u dnevnom boravku?

  1. ODLUKA: Za šta želite koristiti dnevni boravak?

Jako važno je da odredite za šta će se dnevni boravak koristiti. Da li je to odmor, gledanje filmova, a neko jednostavno želi miran prostor za čitanje knjige i ispijanje čaja ili kafe..

2. Ostavite dovoljno prostora za Vaš namještaj

Namještaj položen odmah uz zid daje sobi više prostora. Ipak, namještaj ne bi trebao “skroz do zida”, već bi trebao biti bar nekoliko centimetara odmaknut. Dozvolite namještaju da ima prostora.

3. Dobro pazite prilikom razmještaja

Najveći problem kod uređenja dnevnog boravka je loš razmještaj namještaja i ostalih stvari, na primjer TV iznad kamina je loša ideja. Mjesto iznad kamina trebalo bi biti za nešto lijepo poput ogledala ili slike.

  1. Napravite idealnu ravnotežu Vašeg namještaja

Namještaj postavljajte na način da se što bolje uklopi i izgleda dobro. Uvijek imajte na umu da ćete svaki dan provoditi u dnvenom boravku, posmatrajte prostoriju kao sliku. Dovoljno da odmaknete neki komad namještaja par centimetara da bi izgledao uklopljeno. Trosjed s tabureom prekoputa uvijek daju ravnotežu u sobi.

  1. Kvalitetan namještaj

Najvažniji korak jeste da prilikom kupovine namještaja odaberete kvalitetan namještaj. Kvalitetan namještaj pretvara vaš dnevni boravak u moderan, funkcionalan i elegantan prostor. Kupovinom namještaja u salonima namještaja Enza Home osiguravate vrhunski kvalitet i luksuz za vaš dnevni boravak.

Enza Home je ekskluzivni brend i lider u industriji namještaja, madraca i tekstila otvorio je svoja vrata i u Tuzli.

Pogledajte online katalog OVDJE.

Salon pronađite na lokaciji Šićki Brod na magistralnom putu M1.8, a za  više informacija posjetite njihovu web stranicu ENZA HOME ili njihov profil na Facebook stranici ENZA HOME.

Osim Tuzle možete nas pronaći u Sarajevu na adresi Safeta Zajke 221 i Mostaru na adresi Put za Aluminij bb.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button