Svijet

Madonna podržala Izrael, mnogi je kritikovali: Zašto se nisi oglašavala kada su oni napali Palestinu?













Madonna je na društvenim mrežama iskazala svoju podršku Izraelu te uzrokovala brojne reakcije.

“Ono što se događa u Izraelu je poražavajuće. Gledanje kako protjeruju, napadaju i ubijaju porodice, a naročito djecu, je srceparajuće. Zamislite da vam se ovo dešava. To je nedokučivo. Konflikti se nikada ne mogu riješiti nasiljem. Nažalost, čovječanstvo ne razumije ovu univerzalnu istinu. Nikada to nije razumjelo. Živimo u svijetu opustošenom mržnjom,” započela je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Madonna je dodala da se solidariše “s Izraelom, porodicama i domovima koji su uništeni, ubijenom djecom te nevinim žrtvama koje su ubijene.”

“Molim se za sve one koji pate ili koji će patiti zbog ovog sukoba. Molim se za vas. Svjesna sam da je ovo djelo Hamasa i da u Palestini ima mnogo nevinih ljudi koji ne podržavaju ovu terorističku organizaciju. Ovaj tragični napad će samo uzrokovati još više patnje svima. Pomolimo se svi za Izrael i za svijet,” objavila je.

Ubrzo su uslijedili brojni komentari njenih pratitelja koji podržavaju Palestinu.

“Oslobodite Palestinu”, “Zašto se nisi oglašavala kada su oni napali Palestinu?”, “Zar nisi vidjela mrtve stanovnike Palestine? Zar nisi vidjela zločine, rasizam i ubijanje porodica? Između njih nisu postojale razlike. Samo su branili svoju domovinu”, “Izraelci ovo rade Palestincima više od 60 godina i niko se nije oglasio. Ti sada govoriš da nije fer ubijati nevine ljude. Smiješno,” neki su od njih.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button