U fokusu

Oglasile se Horde Zla: Još jednom nam je uskraćeno elementarno ljudsko pravo










Susret će se igrati na stadionu Pecara 10. marta u 18 sati, ali bez gostujućih navijača i to zbog poprilično besmislenog i bizarnog razloga.

Naime, Široki Brijeg je kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine zbog divljanja navijača, popularnih Škripara, tokom meča protiv Zrinjskog kada su ubacivali baklje i tvrde predmete u teren tom prilikom povrijedivši kapitena mostarske ekipe Peru Stojkića.

Možda će Vas zanimati i:

Navijači Sarajeva, kao i svi gostujući navijači na Pecari, do sada su bili smješteni na istočnu tribinu, no rukovodstvo Širokog Brijega je odlučilo da na meču protiv Sarajeva Škripare smjesti upravo na tu tribinu.

“Zbog ubacivanja pirotehnike u teren na susretu Široki-Zrinjski, nadležni Savez za takmičenje koje vrijeđa inteligenciju nazivom ‘Premijer liga’, suspendovao je tribinu na kojoj se nalazila manja grupica domaćih navijača, široj javnosti poznata po isticanju svastike, fašističkom orgijanju i klicanju ustaškim mesarima. Epilog: tzv. Škripari će utakmicu protiv Sarajeva gledati sa gostujuće tribine, dok će se navijačima Sarajeva, od strane Saveza u sadejstvu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, još jednom uskratiti elementarno ljudsko pravo i zabraniti dolazak na utakmicu. Gdje prestaje logika, tu počinje NFSBiH”, stoji u zvaničnom saopćenju navijača FK Sarajevo.

Sarajevo se potom žalilo Nogometnom savezu BiH pozivajući se na obavezu organizatora da osigura 5 posto kapaciteta stadiona gostujućim navijačima, no i to je odbijeno.

Udruženje navijača FK Sarajevo organizovano će gledati utakmicu u prostorijama UNFKS na Ciglanama.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button