Svijet

Netflix otkazuje produkciju više serija i filmova nakon značajnog gubitka pretplatnika
Usljed nedavne objave velikog gubitka pretplatnika Netflix je otkazao produkcije više serija i filmova, prenosi The Wrap.

Cijena dionica streaming platforme pala je za skoro 40 posto nakon što je ranije ovog mjeseca objavio gubitak od 200.000 pretplatnika.

Možda će Vas zanimati i:

Uz to, nedavno povlačenje kompanije iz Rusije zbog rata u Ukrajini koštalo ju je dodatnih 700.000 gledalaca (prema Reutersu).

Netflix također procjenjuje da će izgubiti još dva miliona korisnika prije juna 2022. – što je vijest koja je dovela do pada tržišne vrijednosti kompanije za 50 milijardi dolara (prema BBC-ju).

Ovo je prvi put u posljednjoj deceniji da broj njihovih korisnika opada. Zbog čega je, prema The Wrapu, Netflix isključio brojne projekte u razvoju.

Među nekim od otkazanih naslova su adaptacije serijala stripova “Bone” Jeffa Smitha i “Toil and Trouble” Lauren Faust .

Produkcija verzije filma “The Twits” Roalda Dahla i dalje se nastavlja u drugom formatu – kao igrana, a ne kao animirana serija.

Dugometražni film “Bright 2”, u kojem je trebao igrati Will Smith, također je otkazan, ali izvještaji tvrde da bi ova odluka mogla biti povezana s glumčevim zloglasnim šamarom na dodjeli Oscara 2022.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button