Sport

Tuzlanka Dina Mahmud putuje na Svjetsko prvenstvo na Tenerife!










U španskom gradu Santa Cruz na Tenerifima se od 25. do 29.10.2017. godine održava Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore, i mlađe seniore U-21. Na ovom velikom sportskom događaju će nastupiti takmičari iz 99 država svijeta među kojima je Bosna i Hercegovina.

Kao jedini takmičar iz Tuzle u sastavu reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u karateu, u kategoriji borbe juniorke -59 kg će nastupili članica KBS Tuzla-Sinbra, Dina Mahmud. Sa njom zajedno na Tenerife će putovati i selektor ženske juniorske reprezentacije BiH, Una Selman-Žilić.

Možda će Vas zanimati i:

Ono što je bitno naglasiti je činjenica da je karate postao olimpijski sport, tako da su se ulaganja velikih država u ovaj sport izuzetno povećala, a Dini Mahmud će na putu do medalje stojati 52 takmičarke iz svih krajeva svijeta.

Dina Mahmud je poznata kao jedina karatiskinja iz BiH koja je bila prvoplasirana na kadetskoj Svjetskoj karate WKF listi, a u prošloj godini zajedno sa selektorom Selman-Žilić je ostvarila izuzetan uspjeh osvojivši treće mjesto na Evropskom prvenstvu na Kipru u kadetskoj konkurenciji.

Troškovi putovanja u Španiju i nastupa na Svjetskom prvenstvu za Dinu Mahmud i Unu Selman-Žilić iznose 7.200 KM.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button