BiH

Njemačka očekuje da RS sankcioniše odgovorne koji su prijetili Christianu Schmidtu

Ambasada Njemačke u Bosni i Hercegovini reagovala je povodom skandalozne pjesme koja se mogla čuti prije dva dana na skupu Banjoj Luci, a kojom su okupljeni u prisustvu Milorada Dodika prijetili visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Između ostalog, iz Ambasade ističu kako su sloboda govora i okupljanja osnovni stubovi demokratije, ali da se one moraju odgovorno primjenjivati i sprovoditi.

Možda će Vas zanimati i:

“Savezna vlada Njemačke podržava i promovira ove osnovne slobode. Međutim, ove slobode se moraju odgovorno primjenjivati i sprovoditi. Savezna vlada najoštrije osuđuje svaku zloupotrebu. Prijetnje smrću visokom predstavniku Christianu Schmidtu izrečene u Banja Luci na protestnom skupu protiv njegove odluke o Zakonu o neprokretnoj imovini u RS, donesene 20. aprila, ne opravdavaju pravo na slobodu govora i potpuno su neprihvatljive,” saopćeno je iz Ambasade Njemačke.

Također, pozvali su vlasti u RS-u da poduzmu mjere protiv odgovornih za ovakva skandiranja.

“Savezna vlada Njemačke očekuje da vlasti RS-a u okviru važećeg zakonodavstva poduzmu mjere protiv odgovornih i da ih pozovu na odgovornost,” stoji u zaključku Ambasade Njemačke u BiH.

Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro