Svijet

Tesla u prvom kvartalu ostvarila rekordan profit od 3,3 milijarde dolara

Proizvođač električnih automobila Tesla ostvario je rekordno visoku dobit u prvom kvartalu ove godine, navodi se u izvještaju o finansijskim rezultatima.

Kompanija sa sjedištem u Teksasu ostvarila je profit od 3,32 milijarde dolara u periodu januar-mart ove godine, saopšteno je.

Možda će Vas zanimati i:

Ovo je povećanje od 658 posto u odnosu na 438 miliona dolara prihoda u istom periodu prošle godine.

Kompanija je ostvarila ukupan prihod od skoro 18,8 milijardi dolara u prva tri mjeseca 2022. godine, što je oko 81 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Kompanija je saopštila da se borila sa globalnim nedostatkom čipova, problemima u lancu snabdijevanja i nedavnom epidemijom covida-19 koje opterećuju njeno fabričko poslovanje.

“Štaviše, cijene nekih sirovina su se višestruko povećale u posljednjih nekoliko mjeseci. Inflatorni uticaj na našu strukturu troškova doprinio je prilagođavanju cijena naših proizvoda, uprkos kontinuiranom fokusu na smanjenje troškova proizvodnje gdje je to moguće,” navodi se u saopštenju.

Tesla je u prvom kvartalu ove godine dostavila 310.000 vozila, a prošle godine u istom periodu je isporučeno 184.877 vozila. Cijena dionica Tesle porasla je za 7,25 posto u četvrtak ujutro.

Izvor
Rs.n1info.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro