BiH

Američka ambasada se oglasila o prijetnjama visokom predstavniku Schmidtu

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu oštro je osudila prijetnje smrću visokom predstavniku Christianu Schmidtu koje su odaslane s jučerašnjeg okupljanja u Banjoj Luci, nazivajući ih “odbojnim i neopravdanim”.

“Sjedinjene Države podržavaju slobodu govora i mirnog okupljanja. Po svemu sudeći, većina građana koja se okupila u Banjoj Luci na takozvanom protestu “Sloboda” je odgovorno koristila ova prava. Nažalost, jasno je iz video snimka s ovog događaja da drugi nisu, uključujući i one koji su izveli pjesmu kojom se prijeti nasiljem visokom predstavniku,” poručili su iz ambasade.

U saopštenju se dodaje da bez obzira na bilo čije mišljenje o visokom predstavniku, “prijetnje nasiljem protiv njega u bilo kojem obliku, uključujući i pjesmu, su odbojne i neopravdane.”

“Ispravna reakcija zrelog i odgovornog političkog lidera kada se suoči s ovakvim ponašanjem je osuditi ga i poduzeti korake da ga zaustavi, a ne oprosti,” navodi se u saopštenju američke ambasade.

Podsjećamo, tokom jučerašnjeg skupa u Banjoj Luci, skupina harmonikaša je u prisustvu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Predsjednice RS Željke Cvijanović pjevala: “O moj Schmidte, ne kači se s nama, ubiće te lole među nama.”

Izvor
Ba.n1info.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro