Sport

Lejla Njemčević i Stefanie Dohrn nastupaju na 4Islands utrci

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođ. Tanović) trenutno 7. biciklistkinja svijeta i Stefanie Dohrn njemačka biciklistkinja, a koja zauzima treće mjesto na Svjetskoj ranking listi nastupaju zajedno na drugom Svjetskom kupu u maratonu 4Islands koji se održava u Hrvatskoj. Ovo je drugi put da Stefanie i Lejla nastupaju zajedno, početkom sezone su na otvaranju utrka Svjetskog kupa zauzele treće mjesto na Andalucia Bike Race i time upisale po 160 UCI bodova.

Ovogodišnje izdanje 4Islands utrke se vozi pod organizacijom Epic Series, odnosno organizacija koja je zaslužna za Cape Epic, najzahtjevnije MTB utrke na Svijetu. Planirano je da se vozi pet etapa, a danas je na rasporedu prolog u kojem će takmičari odrediti startne pozicije za sutrašnju etapu.

„Veoma sam sretna da ću ponovo nastupati sa Lejlom jer smo u Andaluziji imale sjajnu timsku saradnju koju smo krunisale trećim mjestom. Naša prednost je da se sada dobro poznajemo i znamo kako iskoristiti naše prednosti da ostvarimo što bolji rezultat. Cilj je podij i skupljanje bodova za Svjetsku ranking listu i ranking listu Svjetske serije,“ rekla je Stefanie Dohrn.

Najbolje rangirana bh. i njemačka bicisklistkinja će zajedno nastupati pod timskim imenom Allebike Canyon Northwave team.

„Stefanie i ja smo kao tim veoma konkurentne tako da sam izuzetno sretna da ponovo nastupamo zajedno. Očekuje nas pet zahtjevnih etapa na kojima su ranijih godina timovi imali dosta problema sa tehničkim defektima. Morat ćemo voziti taktičku vožnju te pokušati izbjeći tehnički defekt u lovu na podijumski završetak,“ rekla je za kraj Lejla Njemčević.

4Islands je druga od sedam utrka Svjetskog kupa na kojima će nastupati naša takmičarka i posljednja timska, odnosno utrka na kojima takmičari nastupaju u paru. Nakon utrke u Španiji i Hrvatskoj naredna je u Poljskoj, a do kraja sezone takmičari će nastupiti još u Turskoj, Švicarskoj te dva puta u Francuskoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro