Vijesti

ZASTUPNIK SDA TARIK ARAPČIĆ: “Do hapšenja i privođenja nije došlo, sumnjam u političku pozadinu”










Nakon objave informacije da su po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona pripadnici MUP-a TK danas u Lukavcu priveli direktora Doma zdravlja dr. Mirsada Jarakovića i Tarika Arapčića, zastupnika u Parlamentu FBiH, saopćenjem za javnost se oglasio Arapčić.

Ističe da je jučer, “u jutarnjim satima primio poziv od direktora Jarakovića koji me je zamolio da dođem u njegovu kancelariju zbog prisustva inspektora. Odmah sam došao u prostorije Doma zdravlja Lukavac, gdje su me inspektori upoznali sa postupkom koji je potpisao sudija Vejzović Muhamed. Izvršili su pretres mog automobila što je trajalo dvije minute”.

Možda će Vas zanimati i:

– Nakon toga sam se vlastitim automobilom uputio u prostorije MUP-a TK, gdje sam obavio informativni razgovor u trajanju od 15-ak minuta nakon čega sam otišao kući. Kako sam saznao od inspektora u pitanju je zaposlenje jedne osobe koja nikada nije dobila zaposlenje u Domu zdravlja Lukavac, što je lahko i jednostavno provjeriti kod nadležnih službi. Ovim putem bih se zahvalio prisutnim inspektorima na profesionalnom pristupu i negiram navode da je bilo privođenja i hapšenja. U pitanju je bio običan informativni razgovor koji najvjerovatnije ima političku pozadinu što će se dokazati – stoji u saopćenju Arapčića.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button