Tuzla

Prelijepa priča iz Tuzle – Otvara se kafić u kojem će raditi osobe sa Down sindromom

Tokom mjeseca maja u Tuzli bi trebao biti otvoren kafić u kojem će raditi osobe sa Down sindromom i lakšim invaliditetom.

Ovo je svojevrstan nastavak prošlogodišnje priče kada su osobe sa Down sindromom, uz podržku UG “Zmajevo srce” i vlasnika kafića, imale priliku da rade u pojedinim kafićima Tuzlanskog kantona.

Omer Isović, predsjednik UG Zmajevo srce, rekao je šta se trenutno radi kako bi ovaj kafić, u kojem će raditi 10 osoba, svojim radnicima i posjetiocima pružio najbolje:

“Ono što mi činimo je da obezbijedimo da taj klub bude posjećen tokom cijele godine. Uporedo sa ovim aktivnostima oko otvorenja rade se aktivnosti koje će obezbijediti da mi stalno tu imamo neka dešavanja što garantuje posjećenost kafiću. Sudeći po dosadašnjim reakcijama stanovništva, vjerujem da će ovo zaista biti jedna odlična priča.”

Kafić će se nalaziti u centru Tuzle, u Turalibegovoj ulici, a kako je naveo Isović, roditelji djece sa Down sindromom su prezadovoljni ovom idejom:

“Roditelji kažu da će ovo njihovoj djeci produžiti život za bar 10 godina. Njihova sreća da neko prema njima pokazuje empatiju, da ih poštuje, da ih cijeni, da im je ovo društvo dalo šansu da rade je jedno ogromno bogatstvo. Mi vjerujemo da će ovo biti vjetar u leđa i drugim opštinama u našem kantonu. Ima društveno-odgovornih ljudi i kompanija koje će sigurno podržati ove priče i u ostalim gradovima.”

Vrata ovog kafića bi za sve posjetioce trebala biti otvorena polovinom maja, a iz udruženja pozivaju sve građane da budu gosti u ovom objektu i da na taj način podrže jednu ovakvu priču.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro