SportU fokusu

GRAČANICA ŽIVI RUKOMET: Plavo-žuti srušili sarajevskog velikana (FOTO)










Dobro ispunjena Sportska dvorana Luke u Gračanici dočekala je rukometaše Damira Doborca koji su sinoć odigrali još dobru utakmicu u 2. pretkolu Kupa BiH. Nakon što su izbacili Derventu, ekipa Gračanice jučer je pobijedila još jednog premijerligaša, sarajevsku Bosnu rezultatom 23:20.

Pokazali su gračanički rukometaši zavidan kvalitet, ali u par navrata i “crne rupe” u kojim se Bosna bolje snalazila. Otvorila je Gračanica utakmicu sa 6:1, a u 17. minuti gosti su postigli tek svoj drugi gol. To kao da je motivisalo Sarajlije koji su igrali bolje u nastavku.

Možda će Vas zanimati i:

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 10:7, a u drugom smo poluvremenu također gledali uzbudljiv rukomet. U 47. minuti Bosna je prvi put povela, ali se Gračanica nakon toga vratila i nošena sjajnom podrškom sa tribina preokrenula rezultat u svoju korist te na kraju zasluženo slavila.

U redovima Gračanice sjajan je bio Amir Sumbić sa 7 pogodaka, 5 je postigao Damir Doborac, a po 4 Dino Hamidović i Darko Ilić. Treba spomenuti i fantastičnog golmana Gračanice i kapitena Admira Ahmetaševića koji je čak 14 puta spasio svoj gol bravuroznim odbranama koje su publiku dizale na noge.

Sve u svemu, lijepa i borbena rukometna predstava. Svoju polusezonu Gračanica će finiširati za vikend u kantonalnom derbiju kod Gradačca, gdje će i službeno proslaviti jesenju titulu prvaka u Prvoj ligi FBiH.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button