BiHU fokusuVijesti

Vjerovali ili ne, ali BiH ima jedinstven stav: Protiv smo nuklearnog otpada










Šef Odsjeka za zaštitu okoline u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Senad Oprašić danas je u Sarajevu izjavio novinarima da je jasan stav Bosne i Hercegovine u vezi s namjerom Republike Hrvatske da gradi odlagalište nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska Gora, u blizini granice sa BiH, istaknuvši da je BiH protiv takvog načina rješavanja ovog pitanja.

Napomenuo je da je to jako štetno za BiH.

Možda će Vas zanimati i:

„Pogotovo što postoje drugi načini kojima se može čitava regija osloboditi tog nuklearnog otpada. Postoje i načini kako bi se to, u suštini, moglo riješiti. Vjerujem da bi i prijateljske zemlje izašle u susret i tu količinu otpada mogle na kvalitetan način zbrinuti“, naveo je Oprašić.

Po njegovim riječima, BiH je poduzela sve što je mogla.

„Išli smo i u Zagreb i na lokaciju Čerkezovac, razgovarali s predstavnicima Hrvatske, kazali svoje stajalište. Govorili smo to i na međunarodnim forumima, i ministar vanjskih poslova i svi drugi akteri rješavanja ovog pitanja. Mislim da Hrvatska po tom pitanju ima jasan stav“, kazao je Oprašić.

Dodao je kako bi ga radovalo ako bi Hrvatska i Slovenija uspjele naći zajedničko rješenje.

„Jer Slovenija sa Hrvatskom nema problema oko odlaganja tog otpada, a ja se iskreno nadam da i mi nećemo sutra imati sa Hrvatskom tih problema“, kazao je Oprašić.

FENA



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button