BiH

Šefik Džaferović čestitao pobjedu Vučiću
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je čestitku Aleksandru Vučiću u kojoj mu čestita ponovni izbor za predsjednika Republike Srbije.

Džaferović je Vučiću uputio čestitku u ime Predsjedništva BiH, ali i u svoje lično ime.

“U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam Vam ponovni izbor za predsjednika Republike Srbije. Stabilni i dobri odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije su od primarnog interesa za dobrobit naših država i njihovih naroda i građana,” stoji u Džaferovićevoj poruci.

Dodao je da razvijanje politike dobrosusjedstva, na načelima uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta i rješavanje otvorenih bilateralnih pitanja, vodi prosperitetu i napretku Bosne i Hercegovine i Srbije i ostvarenju zajedničkih evropskih ciljeva.

“U očekivаnju dobre sаrаdnje i jаčаnjа bilаterаlnih odnosа Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, želim Vаm uspjeh u izvršavanju odgovorne dužnosti,“ navodi se u čestitki.

Podsjetimo, na jučerašnjim parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Srbiji Aleksandar Vučić i njegova stranka ostvarili su pobjedu.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button