Promo

Provedite proljeće na atraktivnim destinacijama po super cijenama
Golden Tours je za Vas spremio super ponude za proljeće na najatraktivnijim destinacijama svijeta!

Istanbul je jedini grad na dva kontinenta, grad sa jako bogatom historijom. I to je dovoljan razlog da ga posjetite. A tih razloga ima još.

ISTANBULSKI FESTIVAL LALA: 

Gotovo svi znaju za Istanbulski Festival Lala. Stotine hiljada ljudi gleda ovaj veliki spektakl koji se održava tokom proljeća. Svake godine, tijekom blagih dana aprila, Istanbul je domaćin cvjetnog kongresa.

Milioni mirisnih, raskošnih lala krase ulice, vrtove i parkove. 

Tulipan se dugo smatrao nacionalnim amblemom, ne samo Istanbula nego i Turske u cjelini. To je bio bitan element osmanske kulture, a Istanbul je od tada postao proljetna prijestolnica svega cvijeća.

Preko milion lala posađeno je diljem Istanbula prije nego što događaj započne s natpisom “Najljepši tulipani u Istanbulu”.  Pupoljci lala uglavnom se za ovu priliku proizvode u gradu Konya.

Tulipani se sade određenim redoslijedom, s redovima koji slijede jedan za drugim, počevši od najranijih sorti, a kasnije, kao rezultat toga, Istanbul cvjeta cijeli mjesec!

Dubai – Ljeto u maju!

Ako postoji grad na svijetu koji bismo okarakterisali kao najpoželjniji i različit u odnosu na druge, onda je to zasigurno Dubai.

Kao takav predstavlja san mnogih ljudi.

Dubai je sinonim za luksuz i važi za najmoderniju i najaktuelniju turističku destinaciju.

U tom moru luksuza i raskoši izdvajaju se mnoge istorijske znamenitosti, neobični arhitektonski objekti, aktivan noćni život, glamurozni automobili, jahte, moderni hoteli i pješčane plaže koje ostavljaju turiste bez daha.

U nastavke pogledajte sve ponude za proljeće koje nećete zaboraviti: 

 

 

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button