Totalno pozitivna ličnost godine

Ajla Karić(19) aktivna članica NASE i radi na istraživanju mjeseca
Radio Kameleon drugu godinu zaredom kroz TOTALNO POZITIVNU LIČNOST GODINE prepoznaje, predstavlja i nagrađuje osobe i organizacije koje su u protekloj godini postigle izvanredne rezultate. Pogledajte kandidate upoznajte se njihovom pričama i glasajte za njih na OVOM LINKU.

 

Ajla Karić rođena je 23.05.2002. u Tuzli. Završila je Srednju medicinsku školu a trenutno pohađa prvu godinu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli. Aktivna je književnica koja piše poezije. Iza sebe ima brojne certifikate i nagrade na prostoru bivše Jugoslavije.

Pored književnosti aktivna je članica NASA organizacije i istražuje o nastanku Mjeseca . Aktivni je član Festivala mladih u Tuzli. Učestvuje na mnogobrojnim konferencijama kako uživo tako i online kako bi proširila znanje o obrazovanju.

“NASA svaki mjesec objavljuje konkursi za studente raznih fakulteta iz cijelog svijeta, ja jer volim da istražujem o mjesecu i iskoristila sam taj konkurs da radim istraživanja”.

Voli istraživati, ali nešto najdraže je opuštanje uz rokovnik, olovku i slobodu riječi. Nada se da će u budućnosti izdati knjige koje će dati motivaciju ljudima da vole i budu voljeni u životu. Mnogo nade ima za bolju budućnost u BiH na nivou obrazovanja. Želi svoja znanja i iskustva sa brojnih putovanja prenjeti mladim nadama BiH da bi postigli što bolji uspjeh u obrazovanju tj.reći da je obrazovanje ono što čini čovjeka za bolje sutra.

Neka od Ajlinih postignuća: 

1.Aktivni član Festivala mladih u Tuzli
2.Certifikat učešća na 11.međunarodnom književnom konkursu “Nešto najbolje” i objava dvije poezije “Jesenji valcer”, “Kada srce tango zapleše” u zbirci poezija- Knjaževac (Srbija)
3.Certifikat za učešće u međunarodnom projektu “Ja sam astronaut žena, preda mnom je cela Vaseljena, a u duši mi stalni nemir, obići ću cijeli svemir” Podgorica (Crna Gora)
4.Certifikat za učešće u NASA organizaciji “International Obsereve Moon Night”
5.Online objavljene poezije “Krojeno zlato”, “Samo more zna”- Poezija.online
6.Online objavljene poezije “Mnogo znamo-ali ne znamo”, “Medaljon čežnje”, “Ljubavne čari”, ”Mudrost riječi” (Srbija)
7.Online objavljena poezija “Ne želim” uz ličnu biografiju – Književnost.hr (Hrvatska)
8.Pobjednica nagradnog natječaja “Reci NE korupciji” Sveučilište/Univerzitet Vitez

Za Ajlu glasajte na OVOM LINKU

Glasati za ostale kandidate za Totalno pozitivnu ličnost godine možete na OVOM LINKU.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button