Tuzla

Tuzlanski bend S-alt objavio prvi singl i najavio albumS-alt, bend alternativne muzike sa adresom u Tuzli, danas je objavio svoj prvi singl Gorko Slatko, te se tako po prvi put predstavio regionalnoj publici.

Novooformljeni tuzlanski bend svojim prvim singlom želi najaviti izlazak debi albuma Teksture koji je planiran za mjesec maj. S-alt, što je skraćeno za Soul alternative čini skupina mladih muzičara za različitim muzičkim pozadinama i iskustvima što možemo i da čujemo u pjesmi Gorko Slatko koja predstavlja fuziju r’n’b stila sa primjesama pop i synth stilova, te bogatih harmonija i detaljne instrumentacija. Tekst i muziku potpisuje frontmen benda Filip Marić, produkciju Jasmin Avdić, a miks i master Zsolt Virag.
Pjesmu prati spot čiju režiju radi Jasmin Avdić, kameru i montažu Miroslav Remetić, a u spotu igraju mladi glumci tuzlanskog glumišta Ermin Avdić i Husnija Ćoralić. Spotom i tekstom S-alt želi prikazati problematiku borbe čovjeka sa samim sobom, u vidu stresa i anksioznosti, prouzrokovanih izazovima stila života današnjice.
Šestočlanu postavu benda S-alt čine muzičari iz Tuzle – Filip Marić, Denil Babović, Mladen Ristić, Jasmin Avdić, Bakir Memišević i Amina Halilčević.


Možda će Vas zanimati i:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button