Lifestyle

Sporticus je dio humanitarnog turnira u nedjelju: Želimo se na terenu predstaviti našim sugrađanima










Toplu ljudsku priču koja dolazi iz Tuzle podržao je veliki broj ljudi koji želi napraviti što bolji rezultat.

Humanitarni odbojkaški turnir „Žene za djecu i majke onkologije UKC-a Tuzla“ održava se u nedjelju (23.06.2019.) od 10:00 do 18:00 na stadionu Telex, a pored velikog broja poznatih i slavnih ličnosti iz domena sporta, estrade, kulture, politike, pozvani su i svi građani/ke Tuzle i regiona da svojim doprinosom učestvuju u fenomenalnoj akciji čiji je jedini cilj staviti osmijeh na lica djece i njihovih roditelja.

Biti dio ove priče odlučio se i Medicinski centar Sporticus. 

“Postoji više razloga zašto smo se uključili. Prvi razlog je što smo kompanija koja voli učestvovati u humanitarnim akcijama i uvijek se rado odazovemo. Drugi razlog je što smatramo da je ovo vrijedan događaj i želimo dati podršku našim prijateljima iz firme DMF Office, Vama i odbojkaškoj Akademiji MIKASA Tuzla, čiji smo aktivni partneri.” – rekao je dr. Edin Buljugić.

Sporticus će biti tu da se pobrine da sve prođe u najboljem redu kada je u pitanju zdravlje svih prisutnih.

“Za taj dan smo planirali niz sportsko-medicinskih aktivnosti. Naravno, pratit ćemo da se ne dese neke povrede ili ako se dese, bit ćemo na raspolaganju. Radit ćemo kroz različite prezentacije npr. oporavak sportaša – na licu mjesta ćemo predstaviti koji su to najmoderniji postupci oporavka kada je u pitanju neka sportska aktivnost. Zatim ćemo raditi neke manuelne tehnike u smislu pripreme sportaša za sportsku aktivnost i predstavit ćemo najmoderniji aparat za analizu stopala, tj. hoda ili trčanja.” – kazao je dr. Edin Buljugić.

Oni se mogu pohvaliti da imaju jedinstvenu proceduru kada je u pitanju kompjuterska analiza na određene razvojne deformitete kada je u pitanju stopalo, a to je najčešće ravno stopalo.

Oni su odlučili biti dio humanitarne priče i predstaviti svoj rad na terenu.

Podsjećamo, prikupljena sredstva će biti podijeljena za dva projekta: PRVI je za kupovinu dječije opreme za ONKOLOŠKI DJEČIJI ODJEL UKC-a. Djeci će se obezbijediti play tableti, igrice, prenosivi laptopi za igranje u krevetu… DRUGI dio prikupljenih sredstava će biti utrošen za plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije MIKASA u Federealnoj ligi po prvi puta.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button