Crna hronika

Bh. državljanin ucjenjivao austrijsku porodicu: 50.000 eura ili društveno uništenje










Specijalci iz austrijske jedinice “Kobra” uhapsili su 27-godišnjeg državljanina BiH, koji je neposredno prije novogodišnjih praznika ucjenjivao jednu austrijsku porodicu iz okoline Salcburga.

Naime, riječ je o preduzetničkoj porodici koja je u poštanskom sandučetu našla prijeteće pismo u kojem je stajalo da će biti “društveno i ekonomski uništeni” ako, zauzvrat, ne isplate 50.000 eura.

Možda će Vas zanimati i:

Sve se to dešavalo 30. decembra, a ova porodica je odlučila da cijeli slučaj prijavi policiji. Na kraju je policija napravila sačekušu za ucjenjivača. Naime, policija je postavila kovertu u kantu za smeće u blizini jedne stambene zgrade, kako je ucjenjivač i naveo u pismu. Primopredaja je trebalo da se odigra 4. januara, u večernjim satima. On se zaista pojavio u dogovoreno vrijeme, pretvarajući se da džogira, a zatim je pokušao da uzme plijen.

Policija je odmah reagovala i uhapsila ga. Na saslušanju je priznao da je on taj koji je ostavio pismo, a kao motiv je naveo novac, koji mu je bio potreban. Trenutno se nalazi u zatvoru Puh-Urstein.

Izvor: nezavisne



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button