Politika

Ovo je kandidat koji je na izborima osvojio – 50 hiljada glasova










Jedan kandidat izdvojio se od svih ostalih kada je riječ o broju osvojenih glasova na proteklim, lokalnim izborima u našoj zemlji koji su održani u nedjelju, 2. oktobra.

Riječ je o Igoru Radojičiću koji je na izborima osvojio nevjerovatnih 50.398 glasova.

Bio je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banja Luke, a njegov protukandidat Dragan Čavić (Savez za promjene) osvojio je “samo” 35 hiljada glasova.

Jedan od prvih poteza nove vlasti u Banjoj Luci će biti nova sistematizacija i unutrašnja organizacija Gradske uprave sa odsjecima i odjeljenjim“, najavio je jučer novi gradonačelnik Banja Luke.

Ko je Igor Radojičić

Igor Radojičić je rođen 1966. godine u Banjoj Luci, gdje i danas živi sa suprugom Sanjom, kćerkom Anastasijom i sinom Filipom. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu, te diplomirao i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu. Na istom fakultetu je godinama radio kao asistent i viši asistent.

Ovaj istaknuti član SNSD-a u dva mandata je vršio funkciju predsjedavajućeg Narodne skupštine Republike Srpske. U periodu od 1988. do 1990. godine bio je član Predsjedništva Saveza socijalističke omladine BiH.

Od 2000. do 2001. godine bio je generalni sekretar Demokratske socijalističke partije Republike Srpske koja 2002. godine sa Strankom nezavisnih socijaldemokrata formira Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji član Radojičić automatski postaje. Od 2015. godine je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka.

U Narodnu skupštinu (NS) RS-a prvi put je biran u sazivu 1998/2000. Na izborima 2000. godine nije obnovio mandat, ali je 2002. godine ponovo izabran u NS RS-a sa 3.365 glasova. U februaru 2006. godine pred kraj mandata postao je predsjednik ovog organa vlasti. Na općim izborima 2006. i 2010. godine ponovo je osvojio povjerenje glasača i nastavlja svoj angažman u NS RS-u. Poslanici su ga oba puta birali za predsjednika NS RS-a. Radojičić je osvojio 2014. godine peti mandat u NS RS.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button