Vijesti

Dječak pred sestrom poginuo u mješalici za tijesto













Petogodišnji Dušan Nikolić igrao se večer prije otvaranja pekarskog pogona svojih roditelja u Borči kada je slučajno uključio miješalicu za tijesto koja ga je povukla i usmrtila. To je zaključak policijske istrage nakon stravične porodične tragedije kod Beograda, koja se dogodila naočigled Dušanove osmogodišnje sestre Milice.

Ona je u agoniji dozivala oca Radišu, ali bilo je prekasno. Dok je prestravljeni otac izvlačio tijelo svoga djeteta, naseljem su odjekivali njegovi bolni krici: “Sine! Sine moj!”

Samo dan prije nego što su Nikolići trebali otvoriti svoj novi porodični posao u zakupljenom objektu, Dušan i Milica su bili u proizvodnom pogonu, dok su njihovi roditelji sređivali prodajni dio u susjednoj prostoriji.

dijete1_nnn_bih_010816

Stanari ove ulice i dalje su u šoku pričali o jezivoj nesreći.

– Nisam smjela prići jer sam se prestrašila, ali susjeda mi je ispričala da je vidjela oca kako iznosi dijete na rukama. Bio je sav krvav, izvan sebe… Neko ga je pitao, valjda dječakova majka: “Je li živ?!”, a on je samo rekao: “Ne.”

U tom trenutku sam vidjela majku ispred kuće, sjela je na prag. Čupala je kosu i dozivala sina. Užas – prisjeća se sugovornica Informera.

Malu Milicu su, kaže ona, još iste večeri odveli u susjedstvo.

– Rekli su mi da je stalno pitala za brata. Mališanu su bili smrskani lubanja i grudni koš, a krv mu je curila na usta, nos i uši. Roditelji su prethodno bili sretni i uzbuđeni zbog novog posla, a, eto, kakva ih je tragedija pogodila. Ne mogu ni zamisliti kako im je – tužno će susjeda.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button