Totalno pozitivna ličnost godine

RK Sloboda: Predanim radom do pobjednika Kupa BiH i nastupa u Evropi
Totalno pozitivna ličnost godine Radio Kameleona vam predstavlja Rukometni klub Sloboda. Rukometni klub Sloboda je okosnica razvoja rukometnog sporta u Bosni i Hercegovini i iznjedrio je veliki broj rukometaša te preko 20 reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Rukometni klub Sloboda danas se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Za RK Sloboda možete glasati OVDJE.

Rukometni klub Sloboda je osnovan 1959. godine, već u sezoni 1960/1961. rukometaši Slobode postaju prvaci BiH, a na kvalifikacionom turniru za popunjavanje saveznog ranga zauzimaju drugo mjesto.

Možda će Vas zanimati i:

U sezoni 1980/1981. Fabrika soli postaje generalni sponzor kluba pa on dobiva i danas poznati naziv Sloboda Solana. U sezoni 1994/95. rukometaši Slobode osvajaju duplu krunu i ostvaruju najveći uspjeh kluba – postaju prvaci BiH i osvajači Kupa BiH.

Rukometni klub Sloboda je okosnica razvoja rukometnog sporta u Bosni i Hercegovini i iznjedrio je veliki broj rukometaša te preko 20 reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Rukometni klub Sloboda danas se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ekipa Slobode je u prošloj godina nakon 25 godina igrala Evropske utakmice.

Rukometni klub Sloboda Tuzla je drugu godinu pobjednik  KUP-a BiH U finalu su pobijedili ekipu Vogošće 27:22. Solari su tako u svom Mejdanu odbranili trofej pobjednika Kupa BiH koji su osvojili prošle sezone i pokazali da imaju izuzetno kvalitetan roster koji je spreman za osvajanje najviših odličja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button