Totalno pozitivna ličnost godine

Omiljena profesorica engleskog jezika u Srebreniku

Radio Kameleon drugu godinu zaredom kroz TOTALNO POZITIVNU LIČNOST GODINE prepoznaje, predstavlja i nagrađuje osobe i organizacije koje su u protekloj godini postigle izvanredne rezultate. Pogledajte kandidate upoznajte se njihovom pričama i glasajte za njih na OVOM LINKU.

Mensura Sinanović je profesorica engleskog jezika i književnosti, majka troje djece i vlasnica škole stranih jezika Educa u Srebreniku.

Možda će Vas zanimati i:

U kratkom vremenu, svojim zalaganjem i entuzijazmom uspjela je da izgradi i proširi školu kao i da razvije ogromnu ljubav prema jezicima kako kod djece tako i kod odraslih. Ona ne samo da podučava jezik nego kroz rad kod svojih učenika razvija različite vještine, maštu i što je najvažnije, uči ih da svi oni mnogo vrijede i da sve što žele mogu postići uz puno rada i malo sreće.

Nikada do sada nije Srebrenik bio mjesto gdje su se jezici izučavali s toliko ljubavi i entuzijazma.
Osim što podučava, ona organizuje razne humanitarne ali i kulturne događaje. Već je organizovala promociju knjiga i predavanja nekoliko poznatih domaćih pisaca, a s još dosta njih je već ugovorila dolazak i predavanje.
Mensura je osoba koja ni za 13 godina staža u prosvjeti nije mogla dobiti posao za stalno i pravi je dokaz da nikada ne treba odustajati od svojih snova, da treba vjerovati u sebe i svoje ideje i da treba u tome istrajati.

Želi doprinijeti boljem obrazovanju, prvenstveno iz oblasti jezika ali i šire, želi probuditi svijest o važnosti knjige i čitanja kao i razviti poduzetnički i kreativni duh kod svojih polaznika.

Neka od Mensurinih postignuća: 

Učestvovala je u nekoliko međunarodnih projekata iz oblasri obrazovanja,
Samoinicijativno je ostvarila saradnju sa školom Mandeville u Engleskoj,
Preko 10 godina radi na humanitarnim projektima pomoći djeci bez roditeljskog staranja, kao i ostaloj djeci kojima je ta pokoć potrebna,
Pokrenula je vlastiti centar za edukaciju Educa koji trenutno djeluje kao škola stranih jezika,
U sklopu škole Educa oformila je biblioteku koja sadrži naslove na čak 8 različitih jezika.

Mensura je kandidatkinja za Totalno pozitivnu ličnost godine u kategoriji Obrazovanje. 

Glasajte za Mensuru, ali i za ostale kandidate na OVOM LINKU.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button