SportU fokusu

Na utakmici u Lukavcu navijač pucao iz pištolja, nogometaši bježali s terena










U toku je bila 35. minuta i igrači iz Stjepan Polja su imali prednost od 2:0, a onda je jedan gostujući navijač izvadio, a zatim i upotrijebio vatreno oružje. Na stadionu je nastao muk, igrači su bježali s terena, a susret je na inicijativu uplašenih domaćih igrača prekinut.

“Kod rezultata 2:0 za goste jedan gostujući navijač izvadio je pištolj i počeo pucati. Bila je to nevjerovatna situacija, igrači su bježali s terena i nije bilo nimalo ugodno biti dio svega toga. Zbog opravdanog straha naši igrači su napustili teren i utakmica se prekinula. Policija je na licu mjesta pronašla čahure, a osoba koja je pucala iz vatrenog oružja pokušala je pobjeći automobilom, no srećom ljudi koji su bili u blizini uspjeli su napraviti fotografiju njegovih tablica. Sad nam ne preostaje ništa drugo nego da sačekamo odluku Nogometnog saveza TK-a i policije koja je otvorila istragu”, kazao je predsjednik FK Turija Avdo Mosorović.

Razočarani predsjednik Turije rekao je da ga je ovaj incident jako pogodio te da će u narednim danima razmisliti o potpunom napuštanju nogometa.

“Dugo godina se bavim nogometom, prvo kao igrač, a sada i u funkciji predsjednika, ali nikada mi se nije desilo ništa slično ovome. Ne znam ima li svrhe nastaviti nakon ovoga, duboko sam razočaran i u narednim danima donijet ćemo odluku šta i kako dalje”, istakao je Mosorović.

Kako Tuzlanski.ba saznaje u MUP-u TK, došlo je do upotrebe startnog (plinskog) pištolja od strane jednog navijača Stjepan Polja.

“U nedjelju, oko 16.50 sati u mjestu Turija, Opština Lukavac, došlo je do upotrebe startnog pištolja izvan stadiona. Policijskoj stanici Lukavac prijavljeno je da je jedna osoba izašla sa stadiona, došla do svog putničkog motornog vozila koji je bio parkiran u neposrednoj blizini te ispalila tri hica, nakon čega je sjela u automobil i udaljila se u nepoznatom pravcu. Službenici policije poduzimaju sve potrebne radnje na rasvjetljavanju ovog događaja”, kazao je za Tuzlanski.ba Izudin Šarić, portparol MUP TK.

Klix.ba/Tuzlanski.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button