Totalno pozitivna ličnost godine

Ajla Karić(19) aktivna članica NASE i radi na istraživanju mjeseca

Radio Kameleon drugu godinu zaredom kroz TOTALNO POZITIVNU LIČNOST GODINE prepoznaje, predstavlja i nagrađuje osobe i organizacije koje su u protekloj godini postigle izvanredne rezultate. Pogledajte kandidate upoznajte se njihovom pričama i glasajte za njih na OVOM LINKU.

 

Ajla Karić rođena je 23.05.2002. u Tuzli. Završila je Srednju medicinsku školu a trenutno pohađa prvu godinu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli. Aktivna je književnica koja piše poezije. Iza sebe ima brojne certifikate i nagrade na prostoru bivše Jugoslavije.

Možda će Vas zanimati i:

Pored književnosti aktivna je članica NASA organizacije i istražuje o nastanku Mjeseca . Aktivni je član Festivala mladih u Tuzli. Učestvuje na mnogobrojnim konferencijama kako uživo tako i online kako bi proširila znanje o obrazovanju.

“NASA svaki mjesec objavljuje konkursi za studente raznih fakulteta iz cijelog svijeta, ja jer volim da istražujem o mjesecu i iskoristila sam taj konkurs da radim istraživanja”.

Voli istraživati, ali nešto najdraže je opuštanje uz rokovnik, olovku i slobodu riječi. Nada se da će u budućnosti izdati knjige koje će dati motivaciju ljudima da vole i budu voljeni u životu. Mnogo nade ima za bolju budućnost u BiH na nivou obrazovanja. Želi svoja znanja i iskustva sa brojnih putovanja prenjeti mladim nadama BiH da bi postigli što bolji uspjeh u obrazovanju tj.reći da je obrazovanje ono što čini čovjeka za bolje sutra.

Neka od Ajlinih postignuća: 

1.Aktivni član Festivala mladih u Tuzli
2.Certifikat učešća na 11.međunarodnom književnom konkursu “Nešto najbolje” i objava dvije poezije “Jesenji valcer”, “Kada srce tango zapleše” u zbirci poezija- Knjaževac (Srbija)
3.Certifikat za učešće u međunarodnom projektu “Ja sam astronaut žena, preda mnom je cela Vaseljena, a u duši mi stalni nemir, obići ću cijeli svemir” Podgorica (Crna Gora)
4.Certifikat za učešće u NASA organizaciji “International Obsereve Moon Night”
5.Online objavljene poezije “Krojeno zlato”, “Samo more zna”- Poezija.online
6.Online objavljene poezije “Mnogo znamo-ali ne znamo”, “Medaljon čežnje”, “Ljubavne čari”, ”Mudrost riječi” (Srbija)
7.Online objavljena poezija “Ne želim” uz ličnu biografiju – Književnost.hr (Hrvatska)
8.Pobjednica nagradnog natječaja “Reci NE korupciji” Sveučilište/Univerzitet Vitez

Za Ajlu glasajte na OVOM LINKU

Glasati za ostale kandidate za Totalno pozitivnu ličnost godine možete na OVOM LINKU.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button