Promo

Prilika za stalno zapošljavanje i stručno usavršavanje ljekara: Plava Medical Group dodjeljuje 10 specijalizacija u Tuzli!

Iako sve više mladog medicinskog kadra napušta BiH, te priliku za usavršavanje i bolje uslove rada pronalazi u razvijenijim zemljama, Plava polikilinika, koja je u sastavu specijalne bolnice Plava Medical group, i ove godine daju priliku mladim doktorima medicine da bolje uslove života ostvare u našoj zemlji.

Iz Uprave Plave Medical Group ističu da je prošlogodišnji Konkurs i veliki broj prijava kandidata zapravo pokazatelj da u našoj zemlji ima mladih ljudi medicinske struke koji imaju volju i želju da ostanu i rade u BiH, zbog čega se javila potreba i želja ove društveno-odgovorne zdravstvene ustanove da i ove godine investira u mladi kadar.

“Nakon uspješno okončanog prvog ciklusa specijalizacija, za koje smo raspisali konkurs u januaru 2021. godine, nastavljamo sa investiranjem u specijalističko usavršanje mladog kadra, u želji da proširimo naše djelovanje na BiH tržištu kao i da mladim ljekarima omogućimo perspektivniju budućnost u BiH.  U pitanju je investicija koja će biti usmjerena na stručno usavršavanje 10  mladih doktora, u sedam različitih specijalnosti, koji će imati mogućnost raditi i usavršavati se u najboljim uslovima, sa iskusnim ljekarima i najmodernijim medicinskim aparatima posljednje generacije,” izjavio je dr Ahmed Hujdurović, član Uprave.

Ovim će potezom  renomirani tim Plave Medical Group, sa više od 100 zdravstvenih radnika biti dodatno proširen i osposobljen za realizaciju ambicioznih planova, postavljenih za naredni period.

“Zadovoljstvo nam je istaći da je u našoj ustanovi, osam ljekara uspješno specijaliziralo u različitim medicinskim disciplinama, dok je 14 ljekara trenutno u procesu specijaliziranja, nakon čega će novostečenim znanjima proširiti djelokrug našeg rada u skladu sa postavljenim planovima, koji uključuju i izgradnju savremene bolnice, koja je započeta u prvoj polovini 2021.godine,” ističe dr Hujdurović, naglašavajući da strateški razvojni plan uključuje i širenje mreže laboratorija i poliklinika širom BiH, kako bi što većem broju građana približili sve aspekte primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, i time unaprijedili postojeći zdravstveni sistem.

Raspisani konkurs za specijaliste i dodjelu specijalizacija doktorima medicine možete pročitati ovdje: https://bit.ly/3vTfiNJ . Istaknuto je da konkurisati mogu i kandidati koji su samostalno započeli specijalizaciju a u potrazi za zaposlenjem, kao i ljekari koji su završili specijalizaciju.

Specijalna bolnica Plava Medical Group, sa dijagnostičkim centrima i poliklinikom na pet lokacija u BiH, prepoznatljiv je domaći brend koji raspolaže kadrom od preko 150 zaposlenih i pokriva više od 40 medicinskih oblasti, uz najnapredniju medicinsku opremu i 24 godine tradicije.

Dodatne informacije o Plavoj Medical Group možete pronaći na web stranici: www.plavapoliklinika.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro