Sport

Petev: Politika me ne zanima, očekujem dobru igru reprezentacije

Selektor Ivaylo Petev danas je objavio spisak fudbalera za prijateljske susrete protiv Gruzije i Luksemburga.

Na press-konferenciji selektor je govorio o predstojećim mečevima i kakav je plan za njih.

“Od ova dva meča prije svega očekujem da odigramo dobro i odgovorno. 90% igrača su tu i moja očekivanja su velika kao uvijek. Ambicije su tu, vjerujem u igrače i s obzirom da dvije prijateljske i da smo u Ligi nacije bolji nego godinu prije. Malo smo i mentalno zreli i siguran sam da ćemo odraditi dobar posao,” rekao je Petev.

Na spisku nema Miralema Pjanića.

“Razgovarali smo prije sedam dana. Ima povredu lista. 20 dana nije u treningu i s obzirom na to dogovorili smo se da ostane u klubu da radi i odradi pripreme, kako bi drugi dio polusezone odigrao dobro,” rekao je selektor Petev.

Na spisku je i Dennis Hadžikadunić, jedini bh. igrač koji nastupa u Rusiji, a selektor kaže kako je defanzivac već promijenio klub.

“On je već promijenio klub. Prije tri dana smo se čuli. Zbog situacije koja će se nadam se što prije smiriti. On se već vratio u Malmo tako da s obzirom da su dozvolili Rusi da svaki stranac može naći klub i igrati za njega. Nakon juna ne znam kako će to biti i vidjet ćemo da li će ostati u Malmeu ili drugom klubu. Sretan sam zbog toga što se vraća u Malme i imat će veću minutažu u klubu,” kazao je Petev.

Osvrnuo se selektor i na same protivnike u ovom martovskom ciklusu.

“Mi smo birali protivnike. Ja sam ih birao. Imali smo u opticaju i druge protivnike, a željeli smo kao prvo da igramo u Bosni i Hercegovini. Da smo odabrali druge morali bi putovati i to je glavni razlog,” kaže selektor Petev.

Selektor je govorio i o rezultatima naše reprezentacije u prethodnom periodu na pitanje novinara N1 televizije.

“Čisto rezultatski ja se nadam da ćemo biti bolji sada. Druga stvar je jako bitna da moramo mentalno biti jači, jer smo došli do zadnje utakmice koja je pokvarila sve urađeno. Vjerujem u sve naše igrače. Pokazali su da mogu i opet kažem moj cilj je da budemo bolji i da napredujemo. Svaki meč idemo na pobjedu,” rekao je Petev, a potom se osvrnuo i na nedavnu izjavu Vahida Halilhodžića koji je rekao da nije siguran da li bi mogao preuzeti reprezentaciju BiH zbog “političkih uticaja”:

“Ja poštujem i cijenim gospodina Vahu Halilhodžića. To je jedan od najvećih trenera na Balkanu. Svako ima svoj mišljenje da li bi ili ne. Ja sam na prvoj konferenciji rekao da mene politika ne zanima, samo sport i rezultat. Radimo na tome. Nije se poklopilo, ali meni daje nadu pristup igrača. Samo u jednoj utakmici nismo bili pravi.”

Osvrnuo se selektor i na novajlije u našem nacionalnom timu Vladana Kovačevića i Amara Dedića.

“Zaslužili su to. Što se tiče ovoga nisam do sada imao priliku pohvaliti naša dva mlada golmana Ćetkovića i Dizdarevića. Oduševljen sam sa odrađenim u Americi i s obzirom na to bitno je da napreduju u klubovima. Što se tiče Vladana i Dedića pokazali su kontinuitet. Pokazali su dobru igru. Veliki su potencijali i oni su tu,” jasan je Petev.

Na spisku nema igrača iz Premijer lige.

“Imao sam vremena da ih provjerim. Većinu ih znam. Neće biti iznenađenje ako se u narednim danima roster proširi i s obzirom na to moguće je. 90% igrača na koje računamo su tu i da se pozove neko da ne igra ja nisam za to,” kaže Petev.

Osvrnuo se selektor Petev i na sankcije koje su uvedene ruskim klubovima i reprezentaciji.

“Ja neću da ulazim u to. Imam samo jednu želju, da se čim prije sve smiri i završi. Samo to želim i molim se svaki dan za to,” zaključio je Petev.

Izvor
Ba.n1info.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button