Totalno pozitivna ličnost godine

Denis Šabanović želi izgraditi atletsku stazu u Banovićima

Radio Kameleon drugu godinu zaredom kroz TOTALNO POZITIVNU LIČNOST GODINE prepoznaje, predstavlja i nagrađuje osobe i organizacije koje su u protekloj godini postigle izvanredne rezultate. Pogledajte kandidate upoznajte se njihovom pričama i glasajte za njih na OVOM LINKU.

Denis Šabanović je fizioterapeut koji se sa suprugom i troje malodobne djece vratio u Banoviće iz Libije. Tu su supruga i on radili kao medicinski radnici 15 godina. Vratio se i po povratku osnovao Atletski klub Banovići koji je za nepune 2 godine stasao u najmasovniji porodični klub u gradu.

Jedini je klub u kojem su uključene cijele porodice. Preko 15 osoba koje su smršale za nepunih godine od 5 do 40kg i sada aktivni trkači na trkama širom BiH ali i šire. Jedini je klub koji za sekretara ima invalidno lice koje je također aktivni član i učesnik na trkama.

To je osoba koja je je u našem gradu prepoznata kao neko ko je razbio predrasude o atletici i podigao je iz pepela. Denis važi za jako cijenjenog člana našeg društva koji je spreman da kroz sport pomogne svima od 7 do 77 g. Najpozitivniji klub prepoznatljiv je širom BiH isključivo zahvaljujući Denisu koji pored svih svojih obaveza organizira niz trka u Banovićima. Upravo sprema trku Konjuh 5K Run po 2 put i ujedno se radi na pripremama za 4 Banovićki polumaraton

Denis ima više ciljeva, ali najveći je izgradnja atletske staze u Banovićima. 

Kao trener iznjedrio je za ove 2 godine nekoliko trkača za koje će se čuti uskoro. Klub za sada ima 5 maratonaca, preko 25 polumaratonaca. Član kluba u konkurenciji juniora osvojio je na 10 000m u FBIH 2 mjesto, a 3 mjesto u BIH. U seniorskoj konkurenciji 2 mjesto u FBIH na 800m.

Za Denisa glasajte na OVOM LINKU

Glasati za ostale kandidate za Totalno pozitivnu ličnost godine možete na OVOM LINKU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro