Totalno pozitivna ličnost godine

Bedirhan Hadžić kroz Udruženje “Štirac” stipendira učenike i organizuje humanitarne akcije

Radio Kameleon drugu godinu zaredom kroz TOTALNO POZITIVNU LIČNOST GODINE prepoznaje, predstavlja i nagrađuje osobe i organizacije koje su u protekloj godini postigle izvanredne rezultate. Pogledajte kandidate upoznajte se njihovom pričama i glasajte za njih na OVOM LINKU.

Bedirhan ef. Hadžić rođen je 26.05.1978 u Srednjoj Trnovi, općina Ugljevik. Završio je osnovnu školu “Vaso Jović Popac” te nakon toga upisuje Islamsku gimnaziju “Dr. Ahmed Smajlović” u Zagrebu. Sredinom 1996. godine dolazi u Teočak kao imam u džematu Jasikovac i do danas obavlja funkciju imama.

Uz brojne redovne obaveze, bio je inicijator i pokretač brojnih akcija i projekata kako u Jasikovcu, tako i u cijelom Teočaku. Na ljeto 2017. godine sa par džematlija otvara Udruženje građana “Štirac” koje radi kao neprofitno udruženje, i iz tog udruženja stipendira se svake godine 7, 8 učenika te razne humanitarne akcije kako u Teočaku, tako i van njeg. Završio je Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, oženjen je i otac dvoje djece.

Njegov cilj je da se što više čuje za Udruženje građana “Štirac” koje radi kao neprofitno udruženje, i radi na principu uplate članarine na godišnjem nivou. Cilj je da se što više proširi ova pozitivna priča i da što više djece i osoba dobije našu podršku.

Neka od njegovih postignuća: 
Stipendiranje učenika i studenata za cijelu školsku godinu.
Finansijska pomoć povratničkim mjestima, pomoć starim i iznemoglim osobama.
Zalaganje na unapređenju i poboljšanju života stanovništva.
Finansijska pomoć za mnoge humanitarne akcije po cijeloj BiH.
Zavidni rezultati na mektebskim takmičenjima sa djecom.

Više o Bedirhanu pročitajte na OVOM LINKU

Glasajte za Bedirhana, ali i za ostale kandidate na OVOM LINKU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button