Promo

Iz Carlsberga BiH poručuju: Na pola smo puta, sakupljeno je 45.500 čepova, idemo do 100.000!

Projekat „Za više košarke“

Što više košarkaških igrališta u Tuzli i što bolji uslovi za igru! moto je društveno odgovorne inicijative kompanije Carlsberg BH, koja je, sa ukupno sakupljenih 45.500 čepova, sada već na pola puta do realizacije. Konačan cilj je obnova četiri košarkaška terena u gradu, a da bi se do njega došlo potrebno je da brojčanik na velikoj Pan boci, postavljenoj na Trgu slobode, pokaže cifru od 100.000.

Iz kompanije navode kako su zadovoljni dosadašnjim odzivom Tuzlaka koji su podržali ovu inicijativu. Osim direktnog ubacivanja metalnih čepova sa svih proizvoda iz Carlsberg asortimana u Pan bocu, sakupljanje se obavlja i u brojnim trgovačkim objektima i kafićima u Tuzli, nakon čega se čepovi ubacuju u Pan bocu.

Možda će Vas zanimati i:

„Upravo je završena treća faza u kojoj je sakupljeno 12.545 čepova čime smo uspjeli doći gotovo na pola puta. Zahvaljujemo se Tuzlacima na dosadašnjoj podršci i pozivamo ih da sudjeluju u inicijativi i u narednim mjesecima. Nadamo se da ćemo do ljeta finalizirati akciju prikupljanja, a potom krenuti i u obnovu popularnih gradskih košarkaških terena: Grbavica, Slatina kavez, terena kod nove Opštine i terena preko puta Pivnice, izjavio je Amir Tobudić, direktor Carlsberga BH.

Projekat „Za više košarke“, prvi put pokrenut je prije nekoliko godina, kada je obnovljen kultni basket teren Krug u tuzlanskom naselju Slatina, na kojem su stasale mnoge generacije košarkaša ovoga grada. Podršku inicijativi i ovaj put pružila je Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, a partner je OKK Sloboda, koji godinama unazad baštini sponzorsku saradnju sa ovom pivarskom kompanijom.

„Zajedno želimo omasoviti košarku kao sport, staviti na raspolaganje mladim naraštajima grada obnovljene terene, što će, nadamo se, pomoći da se pojave novi talenti i budu dio sistema OKK Sloboda“, podsjetio je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

A od 12. marta, na predstojećim utakmicama koje će OKK Sloboda igrati u Mejdanu publiku očekuju brojne zanimljive Pan aktivacije u kojima će moći osvojiti nagrade, a ujedno biti sudionici projekta sakupljanja čepova Za više košarke!Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button