SvijetVijesti

Gornji dom ruskog parlamenta odobrio 15 godina zatvora za širenje „lažnih vijesti“

Nakon što je to učinila Duma, i Gornji dom ruskog parlamenta izglasao je nacrt zakona kojim se izriče zatvorska kazna do 15 godina osobama koje namerno šire “lažne” informacije o ruskim oružanim snagama, javila je novinska agencija TASS.

Ranije u petak donji dom ruskog parlamenta (Duma) izglasao je taj nacrt zakona te će on stupiti na snagu u trenutku kad ga predsjednik Vladimir Putin potpiše, što se očekuje da će učiniti.

Možda će Vas zanimati i:

Moskva kaže da uzvraća napad na ono što ona naziva „informacioni rat“ koji Zapad vodi protiv Rusije zbog sukoba u Ukrajini.

Ruski zvaničnici u više navrata su govorili da ruski neprijatelji poput Sjedinjenih Država i njihovih saveznika šire lažne informacije u pokušaju da posiju neslogu i podijele ruski narod.

Kremlj je danas pozvao Ruse da budu jedinstveni i okupe se oko svog predsjednika Putina te da razvoj događaja u Ukrajini sada zavisi od reakcije Kijeva na razgovore dvije strane.

Rusija je invaziju na Ukrajinu počela prošlog četvrtka opisavši je kao “posebnu vojnu operaciju”.

Agencija Rojters ocjenjuje da će po danas prihvaćenom novom zakonu, ruska država imati mnogo jača ovlašćenja u suzbijanju izjava za koje vlasti smatraju da diskredituju oružane snage.

Izvor
Rs.n1info.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro