Servisi

Vozači se upozoravaju na oprez zbog poledice i odrona

Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a izdvajaju se putevi: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Glamoč-Mlinište i Livno-Šuica-Kupres.

Možda će Vas zanimati i:

Na ostalim putevima kolovoz je suh ili mjestimično vlažan. Magla jutros smanjuje vidljivost na širem područu Gračanice. Skreće se pažnja i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button