Kultura

Tuzla Guitar Week – Manifestacija koja će obogatiti kulturni život grada

Vrhunski predavači
Tuzla će tokom ljeta zaljubljenicima u kvalitetnu muziku pružiti nesvakidašnje iskustvo. U pitanju je Tuzla guitar week – Sedmica gitare Tuzla.

Tuzla Guitar Week / Sedmica gitare Tuzla nastaje iz petogodišnjeg iskustva Sanela Redžića koji je organizovao i vodio Ljetnu školu gitare “PrSt” na Zlači te iz potrebe da se mladim gitaristima pruži prilika da preko ljeta i raspusta rade sa vrhunskim profesorima gitare iz Europe i svijeta.
Ovogodišnja Sedmica gitare Tuzla će se održati u periodu od 31.07. do 06.08. u sklopu koje su planirana četiri koncerta, intenzivni masterklasi u vidu individualne i grupne nastave, svakodnevno jutarnje skupno vježbanje te slobodne aktivnosti. Koncerti će se održati u jednom od trenutno najljepših prostora u gradu, a to je novoizgrađeni Hrvatski kulturni centar Sveti Franjo.
Predavači za klasičnu gitaru su Istvan Roemer, Tal Hurwitz, Đani Šehu, Elvis Sivčević te Sanel Redžić. Pored klasične gitare  ponudit će se i nastava električne i akustične gitare, a koju će voditi vrhunski ekspert na ovom polju Muris Varajić.
Na trećem koncertu, koji će se održati 04. augusta, publici će se predstaviti dvije dame: Vedrana Šimić solo pjevačicu te violinistica Andrea Nikolić.
Učesnicima na raspolaganju za smještaj stoji tek renovirani dio Hotela Tuzla – Garden Hotel Tuzla, a nastava će se održavati u nekoliko atraktivnih prostora u gradu.
Više informacija o projektu te par iznenađenja će biti najavljeno 17. februara na pres konferenciji koja će biti održana u Tuzli ovim povodom. Tog dana će u rad biti puštena i web stranica: www.guitarweek.ba na kojoj će se učesnici moći prijaviti za aktivnosti.

Možda će Vas zanimati i:

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button