Crna hronikaSvijet

Njemački sveštenik godinama silovao maloljetnice, dobio 10 godina zatvora

Katolički sveštenik u Koelnu u petak je osuđen na 10 godina zatvora zbog višegodišnjeg silovanja maloljetnica.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Christopha Kaufmanna 70-godišnjeg sveštenika smatra krivim zbog toga što je tokom obnašanja službe u Wuppertalu, Gummersbachu i Zuelpichu, pored Koelna, seksualno zlostavljao maloljetne djevojčice u 118 slučajeva, pri čemu se u 23 slučaja radi o teškom obliku zlostavljanja.

Osuđeni katolički sveštenik je žrtve prisiljavao na seksualne radnje, između ostalog i na oralni seks. Najmlađa žrtva je imala devet godina.

Kako stoji u obrazloženju presude, proces je pokazao kako je osuđeni godinama iskorištavao povjerljivi odnos roditelja. U jednom slučaju je žrtva tokom crkvenog izleta žalila na nostalgiju za kućom te se povjerila osuđenom, koji je to povjerenje iskoristio te ju seksualno zlostavio.

U drugom slučaju je samovoljno preuzeo brigu jedne djevojčice koja je odrastala u obitelji alkoholičara i koju je nakon toga višestruko zlostavljao.

Nadbiskupija Koeln, u kojoj je osuđeni djelovao, uprkos dojavama i prijavama o ponašanju sveštenika, dugi niz godina nije reagovala.

Nadbiskupija je osuđenom čak plaćala advokata i nakon pokretanja istrage. Tokom procesa su predstavnici nadbiskupije Koeln tvrdili da su djelovali „odgovorno“ te da su pravovremeno reagovali na optužbe.

Osuđeni sveštenik je trima žrtvama koje su se pojavile i kao sutužiteljice dužan isplatiti odštetu u iznosu od 5, 10 i 35 hiljada eura.

Izvor
Hr.n1info.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro