ArhivaTotalno pozitivna ličnost godine

Tuzlanski DJ osvajač nagrade za najbolji singl

PROFIL KANDIDATA:
MIRZA RAHMANOVIĆ – INDIGO
KATEGORIJA: MUZIKA
MJESTO: TUZLA

 

Mirza Rahmanović Indigo poznat pod umjetničkim imenom Indigo, rođen je 4. decembra 1992. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Njegova DJ karijera započela je odmah nakon završetka srednje škole 2011. godine. U 23. godini, 2015. godine, počinje da producira muziku i objavljuje svoj prvi EP „Wan” u kojem učestvuju Frenkie i popularni srpski reper Juice, pod etiketom FmJam.

Godinu dana kasnije Indigo je počeo raditi na prvom od tri zajednička albuma s bosanskim reperima Frenkijem i Kontrom. Prvi album  „Putanja”, snimljen je u Berlinu 2016. godine, a objavljen je iste godine. 2017. Frenkie, Kontra i Indigo snimaju u Japanu svoj drugi album „Egzil”. Treći album ”20/20” snimljen je u Los Angelesu 2019. godine.

Svi albumi nastali su u saradnji sa Red Bull Studios i objavljeni su pod oznakom Universal Music. Godine 2020. Indigo je komponovao muziku za umjetnički performans „Husinski rudar” koji je stvorio Njemački režiser  Branko Šimić. 2021. Indigo je objavio svoj prvi studijski album „Victoria” pod etiketom FmJam.

Album je fokusiran na kinematografske, elektronske i ambijentalne zvukove. Kritičari su album opisali kao zvučnu podlogu filma koji tek treba da bude stvoren. Album je predstavljen zajedno sa simfonijskim orkestrom ”Victoria String Orchestra” kao dio projekta ”Red Bull Symphonic” koji je tek drugi put održan u svijetu.

Ima cilj da napravi muziku za film u budućnosti.

Music Business Balkan/Regionalno udruženje nezavisnih izdavača “Runda”-  nagrada za najbolji singl 2021. godine za pjesmu “JBG” sa Marčelom.

Mirza Rahmanović je kandidat za Totalno pozitivnu ličnost godine u kategoriji Muzika.

Glasajte za Mirzu klikom OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button