Totalno pozitivna ličnost godine

Selma Ćatibušić(25) najmlađa vijećnica u Gradskom vijeću Tuzla

PROFIL KANDIDATKINJE: 
SELMA ĆATIBUŠIĆ
KATEGORIJA: NOVE GENERACIJE I NOVI LIDERI
MJESTO: TUZLA

Studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Dugogodišnja aktivistkinja i volonterka u nevladinom sektoru. Dobitnica pisma zahvalnosti UN Women za istaknut rad u borbi za prava žena i djevojaka. Nagrađivana od strane Asocijacije studenata Univerziteta u Tuzli za istaknut humanitarni rad. Osnovno školu završila kao učenica generacije. Jedna od autora knjige heroji uz sjenke koja govori o mladim heroinama i herojima koji svakodnevno prave pozitivne promjene u Bosnj i Hercegovini. Članica Predsjedništva Platforme za progres, i predstavnica mladih. Na lokalnim izborima izabrana kao najmlađa vijećnica u Gradskom vijeću Tuzla.

Jedan od ciljeva je da kroz progresivno djelovanje u Gradskom vijeću mijenja narativ da se politikom bave same oni ljudi i žene kojima je primarni cilj ostvarivanje ličnih interesa.

Cilj je očistiti, tačnije raditi na čišćenju bosanskohercegovačke politike gdje će primjeri mladih, progresivnih političarli i političara pokazati da se može, da su promjene moguće. Svojim dobrim inicijativama, aktivnim radom učiniti Tuzlu progresivnijom i više naprednom lokalnom zajednicom, koja kao centar Kantona mora pokazati da joj je stalo do kvaliteta života njenih građanki i građana.

Svojim primjerom animirati i druge mlade ljude i žene da se ohrabre i počnu de baviti politikom i uopšteno građanskim aktivizmom. Cilj je svakako i opravdati povjerenje građanki i građana. U Tuzlu dovesti dobre projekte i ne odustajati.

Neka od Selminih postignuća:

Inicijative koje su prošle iako je dio opozicije, jedna od najaktivnijih vijećnica u GV Tuzla o čemu svjedoče i stenogrami i snimci sa sjednica; Certifikati sa takmičenja i nagrade; (UN Women, Humanity in action, Women academy, UNDP..) – Dugododišnja aktivistkinja i volonterka u Pozorištu Mladih Tuzla i Udruženju Mladih Tuzla(certifikati) ; – Autorsko djelo “Heroji iz sjenke” koje je najviše promovisano djelo godine koje je izdato, na svim bosanskohercegovačkim medijima, kao i nekoliko stranih medija i na stranici Američke ambasade. – Nahrada za istaknut humanitarni rad -Učenica Generacije u JUOŠ “Novi grad” I na kraju politička kampanja u koju je uloženo najmanje novca, ali puno rada za zajednicu, koje je rezultiralo prolaskom u GV kao kandidatkinja sa najviše broja glasova ispred Platforme za progres.

Selma Ćatibušić je kandidatkinja za Totalno pozitivnu ličnost godine u kategoriji Nove generacije i novi lideri.

Glasajte za Selmu klikom OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button