PreporučujemoPromo

Znate li zbog čega su preklopni telefoni Z Fold4 i Z Flip4 savršeni za svakoga













Mobilni telefon je uređaj bez kojeg bi danas bilo teško zamisliti život bilo koje osobe, za razliku od nekog ranijeg vremena kada su se mobiteli tek pojavili pa su ih imali samo pojedinci. Ne samo da je mobitel danas nešto s čim se budimo i liježemo, već je to i uređaj koji nam uveliko olakšava svakodnevno funkcionisanje i komunikaciju, kako privatno tako i poslovno.

Sada više nije pitanje da li imate mobitel, već – koji mobitel imate? Tako danas imamo veliki broj različitih mobilnih telefona, ali se u posljednje vrijeme posebno izdvajaju Samsung preklopni telefoni – Galaxy Z Flip4 i Z Fold4, koji privlače veliku pažnju kako svojim izgledom, tako i svojim funkcionalnostima.

Galaxy Z Fold4

Telefon Galaxy Z Fold4 izgleda kao knjiga. Kada je zatvoren onda je to kompaktan i dobar telefon, a kada ga rasklopite onda je to prostrani tablet koji je napravljen za produktivnost u više prozora. Unutrašnji ekran je kompatibilan sa Samsung S Pen tehnologijom i pruža dovoljno prostora za bilježenje ili skiciranje ideja.

Galaxy Z Fold4 spada u grupu onih većih preklopnih telefona, koji vam nudi sve što je potrebno kako biste ostali produktivni i maksimalno iskoristili svoju maštu i kreativnost. Idealan je izbor za sve one koji se žele izdvojiti iz gomile i izraziti svoju individualnost. Od jedinstvenih opcija, do prefinjenih karakteristika, svaki aspekt ovog pametnog telefona je dizajniran da zadovolji pronicljive potrošače koji su ispred svog vremena.

Zahvaljujući S Pen olovci u svako doba možete lako zapisati sve svoje ideje ili nacrtati skice. Ukoliko se nađete u situaciji da prospete vodu na svoj telefon ili da pokisnete, ne morate brinuti jer je zaštićen od ovakvih nezgoda svojom vodootpornošćuNaime, Galaxy Z Fold4 je ocijenjen sa IPX8 standardom koji se temelji na testnim uslovima potapanja uređaja u slatkovodnu vodu do 1,5 metara dubine na period do 30 minuta. Ne preporučuje se za upotrebu na plaži ili u bazenima.

Za sve one koji uživaju u gledanju videa, na ovom telefonu imaju mogućnost da omiljeni sadržaj gledaju na 7,6 inčnom Flex Display ekranu, sa kamerom ispod ekrana, uz viši nivo svjetlosti, podesivom brzinom osvježavanja 120 Hz i blago vidljivom kamerom ispod ekrana. Popularne aplikacije na društvenim mrežama, poput Facebooka, optimizirane su za iskustvo na velikom ekranu kako bi se više uživalo u sadržaju.

Igranje igrica sada je još brže zahvaljujući moćnoj mobilnoj platformi Snapdragon 8+ Gen 1. Uz tanku šarku, malu težinu i još uži okvir, široki ekran omogućava lakšu interakciju jednom rukom kada se koristi na ekranu na otvorenom.

Zahvaljujući inovativnom Multi Active Window multitasking nikada nije bio lakši, dok nova traka zadataka omogućava lako prebacivanje s jedne aplikacije na drugu. Bilješke na ekranu sada možete popraviti čak i tokom video poziva, a za posebno brzu interakciju obezbijeđena je brzina osvježavanja od 120 Hz.

Galaxy Z Fold4 je spoj telefona, tableta i računara u jednom uređaju, sa svim mogućnostima ovih uređaja, uz činjenicu da je mnogo manji, lakši i praktičniji za nositi.

Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4 je manji telefon na preklop koji, čak i kada je sklopljen može vam dati sve potrebne informacije. Prednji ekran olakšava čitanje obavještenja i poruka bez potrebe da otvarate telefon. Prednji ekran prikazuje kalendar korisnika, vrijeme i broj dnevnih koraka, a može se dodatno personalizovati s funkcijom dodatka Cover Screen i odabranom fotografijom u pozadini, kao i biti integrisan s opcijama koje pruža nova Galaxy Watch5 serija satova za pametne telefone.

Vodootporan je (na dubini od 1,5 metara bez problema može izdržati i do 30 minuta) i sa ugrađenom fantastičnom zaštitom ekrana, jedinstvenim dizajnom, odličnim performansama i trajanjem baterije, te sa fenomenalnim kamerama koje ćete odmah primijetiti.

Svoju kreativnost sada možete izraziti savršenim fotografijama ili video snimcima jer Galaxy Z Flip4 omogućava korisnicima da naprave nevjerovatan portret ili selfi bez upotrebe ruku uz Flex Mode. Na ovom modelu sada je, uz pomoć interface-a, moguće fotografisati i na prednjem ekranu, ali i snimiti video uz pomoć Quick Shot opcije. Sve što trebate uraditi je da dva puta kliknete dugme za otključavanje na vašem pametnom telefonu.

Zahvaljujući Flex modu, možete praktično uživati u svom omiljenom sadržaju, gdje se video može gledati u gornjem dijelu ekrana, dok se u donjem dijelu može kontrolisati svjetlina i jačina zvuka. Galaxy Z Flip4 opremljen je naprednim stereo zvučnicima s podrškom za Dolby Atmos, koji omogućava zvuk visoke jasnoće, dubine i kretanja po prostoriji, bez obzira na to šta korisnik gleda ili sluša.

Galaxy Z Flip4 je odličan za govornike. Savijte ga do savršenog ugla, spustite ga i pokrenite konferencijske pozive bez upotrebe ruku sa bilo kojeg mjesta. Flex način rada odličan je za fotografisanje i snimanje videa. Bilo da snimate grupnu fotografiju ili stvarate sadržaj na društvenim mrežama, više vam nije potreban stativ za super stabilan snimak.

Galaxy Z Flip4 napravljen je za multitasking. Rasklopljen, omogućava prikaz podijeljenog ekrana, bilo vertikalno ili horizontalno, tako da možete istovremeno provjeriti svoj mail i dostupnost kalendara. Uz optimizovano Office iskustvo i na Z Flip4 možete uređivati dokument dok se pozivate na drugi, jedan pored drugog.

Kompanija Samsung ima promociju 4-mjesečnog besplatnog probnog perioda usluge YouTube Premium. Ponuda se može iskoristiti od 10.8.2022. do 1.4.2023, a više informacija o promociji potražite na linku.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button