BiHVijesti

Protesti u Sarajevu: Pravda za preminulu djevojčicu Dženu Gadžun

Porodica Gadžun iz Kaknja i brojni građani koji podržavaju ove roditelje danas će se u 14 sati okupiti ispred BBI centra u Sarajevu kako bi protestirali zbog, kako su ranije naveli, šutnje Tužilaštvo Kantona Sarajevo o slučaju smrti djevojčice Džene.

Tužilaštva Kantona Sarajevo je nedavno oglasilo se povodom ovog slučaja navodeći kako je do sada preduzeto više radnji dokazivanja i izdate su naredbe za vještačenja, koja su u toku.

“Tužilački tim koji je formiran zbog hitnog rada na predmetu vezanom za liječenje i smrt djevojčice, intenzivno i kontinuirano postupa u predmetu zbog utvrđivanja da li je počinjeno krivično djelo. Do sada je preduzeto više radnji dokazivanja i izdate su naredbe za vještačenja, koja su u toku. Zbog zaštite postupka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS u ovom momentu ne može davati više informacija”, odgovor je koji je stigao iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Možda će Vas zanimati i:

Podsjećamo, dvoipogodišnja Džena preminula je nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici Bejtović u Sarajevu. Ova vijest potresla je bh. javnost, a zbog cjelokupnog slučaja zatražena je i obdukcija.

Izvor
BHRT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button