Svijet

Tuzlaci grade pozitivnu priču: FK Sloboda dogovorio saradnju s turskim superligašem

FK Sloboda ima velike planove za budućnost.

Cilj tima s Tušnja je maksimalna promocija mladih fudbalera iz vlastitog kadra, te dovođenje kvalitetnih omladinaca iz regije.

Možda će Vas zanimati i:

Sloboda je godinama bila prepoznatljiva po sjajnom radu s omladinskim kategorijama. Titule su stizale u Tuzlu i veliki broj kvalitetnih igrača izašao je iz škole crveno-crnih.

To je plan i za budućnost. Sloboda želi okupiti sve kvalitetne omladince iz okoline, a da sve ide u pozitivnom smjeru govori i dogovorena saradnja s turskim superligašem Gaziantepom.

Gaziantep i Sloboda uskoro će zvanično potpisati sporazum o saradnji. To će značiti i dolazak talentovanih igrača iz Turske u Tuzlu, a prvi koji stiže je talentovani Berke Gurbuz.

Turski tim je član društva najboljih od 2019. godine. Prošlu sezonu su završili kao osmi na tabeli, a ove sezone su trenutno na devetoj poziciji.

On će se uskoro pridružiti Slobodi, a u narednom periodu treba očekivati još dosta pozitivnih iznenađenja kada je u pitanju FK Sloboda.

Tuzlaci žele da im mladi fudbaleri u budućnosti budu oslonac tima i čine sve kako bi napravili pozitivne pomake u radu.Izvor
Sportsport.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button