BiH

Ovo je vremenska prognoza koja nas očekuje u narednom periodu













U Bosni i Hercegovini prije podne sunčano. U većem dijelu zemlje u drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj naoblake. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14°C, na jugu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i djelimično umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana, obzirom da će osjet sparine biti izraženiji.

U narednom periodu u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme praćeno poslijepodnevnim pljuskovima. Intenzivnije padavine očekuju se na jugozapadu, zapadu i djelimično u centralnim krajevima naše zemlje. Manje padavina očekuje se na sjeveru, sjeveroistoku i krajnjem jugu Bosne i Hercegovine.

Jutarnje temperature zraka u periodu od 19. do 26. juna u Bosni će se kretati od 10 do 15, u Hercegovini od 14 do 19 stepeni. Najviše dnevne temperature u Bosni se očekuju od 25 do 30, a u Hercegovini do 34 °C. Krajem tekućeg mjeseca i početkom narednog temperature će biti u porastu u donosu na prethodni period. Minimalne temperature u Bosni se prognoziraju od 18 do 23 stepena, a u Hercegovini od 19 do 24 stepena, dok se maksimalne dnevne prognoziraju do 34 u Bosni, a u Herceogvni do 36 °C. Prognozu izradio Bakir Krajinović

U srijedu, 21.06.2017., u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano. U poslijepodnevnim i večernjim satima jači razvoj oblačnosti usloviće pljuskove i grmljavinu. Jače nevrijeme je najizglednije u Krajini, zapadnim i centralnim područjima. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Uz olujne oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, na jugu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu do 35°C.

U četvrtak, 22.06.2017., ujutro više oblačnosti u centralnim i istočnim područjima. Tokom dana će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera, krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16°C, na jugu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 34°C.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button