Zanimljivosti i zabava

Najbolja besplatna igra: Provjerite zašto je Lost Ark rasturio Steam samo 24 sata od objave

Igra Lost Ark je jedna od rijetkih koje su na platformi Steam stigle do preko milion igrača koji igraju u isto vrijeme.

Samo 24 sata od objavljivanja postala je druga najigranija igra na platformi, i to nije sve – masivni multiplejer (MMO) je premašio ono što je postigla DOTA 2 i začas se pretvorio u jednu od najpopularnijih igara u historiji platforme Steam.

Možda će Vas zanimati i:

Besplatni ARPGMMO je originalno objavljen u Južnoj Koreji još 2019. godine – za PC, a izdavačka kuća Smilegate se nakon velikog uspjeha udružila s kompanijom Amazon, pa je igra krenula put Sjedinjenih Američkih Država i Evrope.

Lansirana je prije nekoliko dana, a prvi igrači su morali da plate za rani pristup, ali je i u tom trenutku okupila preko 500 hiljada korisnika za samo nekoliko sati.

Lost Ark je sada potpuno besplatna, a u prvi mah se suočila s problemima koji su donekle narušili iskustvo igranja. Greške su otklonjene, serveri sređeni, pa je dostupna svima, a čini se da su mnogi uzbuđeni zbog toga – vrlo brzo je došla do preko 1,2 miliona onih koji su igrali u isto vrijeme.

U pitanju je odiseja kroz egzotični svijet, a junak ide kroz nepoznata prostranstva, traži izgubljeno blago, te se priključuje masivnim bitkama. Usput razvija borilačke veštine, oružje i opremu koja mu služi u sukobima s hordama neprijatelja. Tu su i zmajevi, leteći brodovi, laseri i ogromne vojske.

Igra se vrlo brzo našla odmah iza Counter-Strike Global Offensive po broju onih koji igraju u isto vrijeme, ali se očekuje da premaši i nju, te privuče više od 1,3 miliona igrača. PUBG će možda ostati rekorder, budući da je u vreme kada je bio najpopularniji imao i po 3,2 miliona istovremenih igrača, što je ipak ozbiljna cifra.Izvor
Mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button