Arhiva

UNTZ danas rezulati trećeg upisnog roka










Nakon što je na Univerzitetu u Tuzli održan prijemni ispit trećeg upisnog roka za upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija na fakultetima na kojima je preostalo ukupno 698 slobodnih mjesta za upis, jučer su objavljeni rezultati prijemnog ispita s privremenim rang-listama.

Upis kandidata koji ostvare pravo na upis, obavit će se od 24. do 28.09.2018. godine.

Možda će Vas zanimati i:

Treći upisni rok, ali i  objavljivanje privremene rang liste bili su prilika da se iz Univerziteta u Tuzli, posredstvom svojih internet stranica obrate studentima uz želje da “mladi ljudi iskoriste svoja znanja, prijateljstva, te da se nikada ne prestanu nadograđivati i usavršavati”.

Upravo zato što je studentski život period kojeg se svaki čovjek rado sjeti, univerzitetski profesori, ali i saradnici, brucošima i svojim novim kolegama poželjeli su sretnu i uspješnu novu akademsku godinu.

Senat Univerziteta u Tuzli donio je Odluku o organizovanju trećeg septembarskog ispitnog termina u akademskoj 2017/18. godini.

Tako na treći septembarski ispitni termin u akademskoj 2017/18. godini mogu računati studenti prvog i integrisanog prvog i drugog ciklusa studija na fakultetima/Akademiji Univerziteta u Tuzli u okviru kojeg studenti imaju pravo na polaganje ispita iz najviše dva nastavna predmeta.

Ovaj ispitni termin realizovat će se u periodu od 24. septembra do 28. septembra, a studenti su obavezni prijaviti svoje predmete najkasnije do 21. septembra.

Upis studenata u akademsku 2018/19. godinu obavit će se najkasnije do 01.10.2018. godine, saopšteno je iz Univerziteta.

Sodalive.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button