Radijske novostiU fokusu

Pogledajte videospot Amela Ćurića za obradu Merlinovog hita “Dobro veče tugo”










Bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić snimio je videospot za svoju obradu pjesme Dine Merlina “Dobro veče tugo”. Uz novi zvuk i video, Ćurić je obnovio Merlinov hit iz davne 1987. godine.
Prije nekoliko mjeseci Ćurić je oduševio brojne fanove obradom pjesme “Dobro veče tugo” koju je snimio uz klavirsku pratnju kolege i muzičkog producenta Amila Loje u njegovom Al Music studiju. Oduševljenje publike ponukalo ga je da uđe u studijo sa svim instrumentima i snimi svoju verziju hita bh. muzičke legende. Tada je i nazvao Merlina kako bi dobio njegovu dozvolu. Kako nam je kazao, Merlin nije tražio nikakvu naknadu za ovu pjesmu.

“Dragi moji, veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vam predstavim moju novi projekat, pjesmu i spot “Dobro veče, tugo”.
Izuzetno mi je drago i velika mi je čast da sam u zbirku svojih pjesama napokon ubacio i jednu koju je radio veliki Dino Merlin. Njemu se ovom prilikom zahvaljujem na prelijepoj saradnji. Aranžman potpisuje fenomenalni Amil Lojo, a spot Arnej Misirlic. Nadam se da ce ova pjesma u vama probuditi emociju koja je mene i natjerala da je snimim.
Očekujemo vaše komentare! Uživajte!”, istakao je Ćurić u objavi ovog videa.

Možda će Vas zanimati i:

Aranžman za Ćurićevu verziju “Dobro veče tugo” radio je Amil Lojo, a pjesma je i snimljena u njegovom studiju u Sarajevu. Videospot potpisuje Arnej Misirlić, a sniman je na više lokacija u Sarajevu.

Ćurić kaže kako je snimanje spota bilo veoma zahtjevno te da je njemu i ekipi koja je radila s njim trebalo nekoliko dana da video priču dovedu do savršenstva.

“Spot je jako dobar i drugačiji od mojih dosadašnjih”, rekao nam je Ćurić.

Inače, “Dobro veče tugo” je posljednja pjesma s trećeg albuma grupe Merlin u izdanju diskografske kuće Diskoton. Ovaj album pod nazivom “Merlin” producirali su zajedno Dino Merlin i Brano Likić. Nakon ovog albuma Merlin je izdao još dva albuma s grupom Merlin, i to “Nešto lijepo treba da se desi” te “Peta strana svijeta”. Potom je ratne 1993. u studiju RTVBIH snimio svoj prvi solo album “Moja bogda sna”.

Kameleon.ba/Klix.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button